Ultima oră

Cod Galben de viitură în Gorj

Hidrologii anunţă, joi, că 15 judeţe din ţară, printre care și Gorjul, se asflă sub incidenţa codului galben de viituri, până la miezul nopţii.

„Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, specialiştii I.N.H.G.A. anunţă intrarea în vigoare a Codului Galben, începând de astăzi, ora 13:00, până la miezul nopţii”, anunţă, joi, INGHA.

În acest sens, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot depăşi cotele de atenţie pe anumite râuri din bazinele hidrografice: Someşul Mic, Timiş, Nera, Cerna, Jiu, Prahova, Siret, Prut şi râurile din Dobrogea, în judeţele: Bihor, Cluj, Caraş Severin, Timiş, Gorj, Mehedinţi, Galaţi, Prahova, Ialomiţa, Braşov, Covasna, Buzău, Vaslui, Tulcea şi Constanţa.

”Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale. Acestea se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul 25.05.2023 ora 16:00 – 25.05.2023 ora 22:00, pe unele râuri din judeţele Caraş Severin, Tulcea şi Constanţa”, a mai transmis sursa citată.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *