Actualitate

Competiție școlară imediat după Paște

Etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Tehnologia Informației va avea loc pe 22 aprilie la Târgu Jiu. Etapa județeană se va desfășura sâmbătă, 22 aprilie, după cum urmează: clasele a 9-a și a 11-a, la Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Târgu-Jiu; clasele a 10-a și a 12-a, la Colegiul Național „Spiru Haret” Târgu-Jiu; elevii participanți la C# vor avea centrul de concurs la Colegiul Național „Spiru Haret” Târgu-Jiu. Contestațiile se pot depune la secretariatul unității școlare în care se desfășoară olimpiada, luni, 24 aprilie, în intervalul orar 10:00 – 12:00.

Pentru secțiunea TIC proba constă în rezolvarea practică, într-un anumit timp, a unor sarcini de lucru, precizate în cerințele din subiecte, pe o temă decisă în cadrul grupului de lucru de elaborare a subiectelor. Concurentul va utiliza resursele furnizate de către grupul de lucru, existente pe fiecare calculator din sala de concurs. Cerințele vor fi formulate astfel încât să se poată urmări unitar la evaluare și vor viza, după caz, elemente de tehnoredactare, elemente de design, elemente de prelucrare a imaginilor, elemente de prelucrare audio/video, utilizarea bazelor de date, gestiunea paginilor web etc.

Pentru secțiunea C# proba constă în realizarea, în timpul concursului, a unei aplicații desktop sau a unei aplicații web, utilizând produsele din suita Microsoft Visual Studio, pe o temă decisă în cadrul grupului de lucru de elaborare a subiectelor. Cerințele vor fi formulate astfel încât să se poată urmări unitar la evaluare și vor viza, după caz, elemente de implementare a algoritmilor, elemente de design, interfață, utilizarea bazelor de date, module web etc. Prin această probă se vor evalua, pentru fiecare concurent, atât competențele de aplicare a noțiunilor teoretice studiate, cât și creativitatea acestuia.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *