Ultima oră

Comportamentul neregulamentar în avioane poate duce la amenzi

Alexander Michael Dominic MacDonald, din Chelmsford, Anglia, a fost obligat să plătească 20.638 de dolari companiei United Airlines pentru comportamentul său scandalos din timpul unui zbor de la Londra la Newark, New Jersey, în luna martie.

Incidentul a început când MacDonald, în vârstă de 30 de ani, a avut o ceartă zgomotoasă cu prietena sa, potrivit unei declarații. Situația a escaladat rapid și a început să țipe la o însoțitoare de bord. El a fost atât verbal, cât și fizic agresiv, potrivit documentelor prezentate în instanță, confom Yahoo News.

„Când însoțitorii de zbor i-au cerut lui MacDonald să tacă și au încercat să-l calmeze, acesta a devenit agresiv, amenințător și intimidant la adresa lor”, a declarat Administrația pentru Securitate în Transporturi într-o declarație în care a anunțat amenda. De asemenea, el i-a spus șefului echipajului de cabină că va ” distruge avionul”, arată documentele instanței.

Bărbatul a fost în cele din urmă imobilizat cu cătușe elastice, iar zborul, cu 160 de persoane la bord, a fost deviat spre Bangor, Maine. Pe 22 martie, MacDonald a pledat vinovat pentru un singur cap de acuzare pentru că a provocat perturbarea unui echipaj de zbor și a fost, de asemenea, condamnat la o pedeapsă deja executată.

La momentul incidentului, compania United a precizat într-un comunicat că avionul a aterizat în Bangor „după ce doi pasageri, care păreau în stare de ebrietate, au perturbat zborul”.

„I-a pus genunchiul pe gât cum pui la porc”. Declarația șocantă făcută de un martor în procesul polițiștilor judecați după moartea unui bărbat într-o autogară din Pitești
Forțele de ordine au scos pasagerii, al căror nume nu a fost precizat, din avion, care a decolat din nou pentru a ateriza pe aeroportul din Newark.

Comportamentul neadecvat în timpul zborurilor a luat amploare în timpul pandemiei, din cauza tensiunilor ridicate între pasageri și echipajul de zbor, pe considerentul unor probleme precum purtarea măștilor.

În 2022, FAA a anunțat că introduce definitiv o politică de toleranță zero față de pasagerii indisciplinați.

„Comportamentul neadecvat în avion vă va costa; este o promisiune”, a declarat la acea vreme administratorul interimar al FAA, Billy Nolen.

„Un on cu un comportament periculos pur și simplu nu poate zbura, iar menținerea politicii noastre de toleranță zero ne va ajuta să continuăm să facem progrese pentru a preveni și pedepsi acest comportament”, a mai precizat administratorul.

Sursa: Yahoo

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *