Dezvăluiri

Comună în ruină și invadată de gunoaie! Primăria plătește zeci de mii de lei pe servicii de consultanță!

Zona subcarpatică a județului Gorj ar trebui să fie ”perla coroanei”, în condițiile în care ar exista, nu numai scriptic și la nivel declarativ, o strategie concretă de dezvoltare a acesteia. După 15 ani de la intrarea în Uniunea Europeană și o multitudine de programe și instrumente de finanțare, o mare parte din autoritățile locale din Gorj încă n-au depășit faza în care cer fonduri din programele naționale de dezvoltare, pentru drumuri, apă și canalizare. De la Polovragi și până la Padeș, zona se putea transforma, cu bani europeni, într-una cu adevărat turistică, numai că indolența autorităților a făcut ca mare parte din acest areal să rămână încremenit în timp. Spre exemplu, comuna Padeș e năpădită de buruieni, de gunoaie, cu monumente ale eroilor și alte obiective locale degradate, iar drumurile de pământ completează peisajul dezolant din comună.

Sătui de nepăsarea autorităților, localnicii din Padeș au postat pe rețelele de socializare imagini din comună, ce par a fi rupte din trecut. Indicatoarele cu numele localităților și satelor componente sunt ruginite și stau să cadă, soclul mausoleului eroilor se afla într-o stare avansată de degradare, însă pentru lucrările de refacere a acestuia primăria a alocat 20.000 de lei. Buruieni pe marginea șanțurilor și gunoaie menajere, aproape la tot pasul, indolența personificată în primarul social-democrat Mihăiță Troacă.

Oamenii din acea zonă sunt extrem de dezamăgiți de modul în care arată comuna și dau vina pe primar.

”E de-a dreptul scandalos ce se întâmplă în comuna noastră, lucrurile nu arată deloc bine ! Un primar care nu face nimic timp de 2 ani de zile, nu are ce căuta în fruntea Primăriei ! A păcălit pe toată lumea, a mințit și se complace într-o stare de nerușinare totală față de cetățenii acestei comune ! Păcat !”, a scris un localnic.

”Foarte trist, oamenii au fost duși cu zăhărelu și au uitat de zicală că ,, lupul își schimbă părul dar năravul ba ”!, a completat altul.

Trebuie remarcat că, în ultimele luni, Primăria Padeș a contractat servicii de consultanță de aproximativ 60.000 de lei și e greu de crezut că vreunul dintre proiectele lansate de autoritățile locale pot avea o finalitate.

Culmea este că pe localnici nu pare să-i deranjeze gunoaiele din comună sau cel puțin asta lasă de înțeles în comentarii, cu toate că, la momentul în care au fost făcute fotografiile, era depozitat, în mai multe locuri, gunoi menajer.

În urmă cu mai mult de doi ani, gunoaiele din Padeș au fost remarcate și de jurnaliștii de la o emisiune cu impact, care veniseră în Gorj pentru a compara modul în care e administrată o comună în Austria și ce se întâmplă în România.

În 2012, Mihăiță Troacă a fost ales primar al comunei Padeș, din partea PDL, însă trei ani mai târziu, mandatul său a încetat, înainte de termen, din cauza unei condamnări de un an de închisoare cu suspendare aplicată de judecători pentru că a condus fără permis şi a depăşit viteza legală.

În 2020, Troacă a câștigat, din nou alegerile, din partea PSD, de această dată și a revenit în fruntea Primăriei Padeș, însă la modul degradant în care arată comuna e greu de crezut că mai are șanse la un nou mandat de primar.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button