ActualitateUltima oră

Concursul penal de la Ambulanță, amânat! Poliția face verificări!

Proba interviu a concursului pentru ocuparea a trei posturi de șoferi autosanitară la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Gorj a fost amânată, având în vedere multitudinea de suspiciuni în legătură cu organizarea și desfășurarea concursului.

A fost nevoie de intervenția prefectului județului Gorj pentru a se ajunge la această decizie, în contextul în care polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice au demarat verificări, iar mai mulți candidați au sesizat Ministerul Sănătății și au contestat în instanță concursul.

Claudiu Matei

SJA Gorj a anunțat, miercuri, amânarea probei interviu a concursului, cu doar o zi înaintea datei anunțate initial pentru susținerea acesteia, și la aproape o săptămână de când a avut loc proba scrisă, în urma căreia s-a declanșat un adevărat scandal, cu acuzații care frizează penalul, implicați fiind chiar cei din comisia de concurs.

”Având în vedere suspiciunile existente asupra corectitudinii concursului, am solicitat managerului anularea/suspendarea acestuia, el fiind cel îndreptățit, în acest moment, să dispună”, a precizat prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu.

Conducerea SJA a decis însă doar să amâne interviul, până pe 10 februarie, sub pretextul că ”se va proceda la verificarea sesizării înregistrată la sediul unității…”. Cu alte cuvinte, managerul Traian Claudiu Constantinescu nu a luat în calcul nici anularea, nici suspendarea concursului, cu toate că suspiciunile vizau chiar unii membri ai comisiei.

Reprezentanții IPJ Gorj au confirmat că s-a dispus efectuarea de verificări de către polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice.

Reamintim, joi, 20 ianuarie a.c., a avut loc proba scrisă a concursului, iar după numai câteva minute de la începerea examenului, pe holurile Facultății de Științe Medicale și Comportamentale a UCB, din Complexul Debarcader, a început nebunia! ”Să vină poliția! Sunați la 112!”, a țipat președintele comisiei de concurs, Jana Prejbeanu, medic coordonator la SJA Gorj.

Potrivit unor informații, Jana Prejbeanu l-a prins cu bilețele cu rezolvarea grilelor de concurs pe ambulanțierul Florin Cojocaru, unul din membrii comisiei. Scandalul a continuat când unul dintre observatori a părăsit sala de concurs de mai multe ori.

Reproșuri pe un ton ridicat au fost și din partea unor candidați care au acuzat că examenul este aranjat. De altfel, chiar unul dintre membrii comisiei au afirmat, într-un anumit context, că a fost vehiculată suma de 15.000 de euro pentru un post de șofer autosanitară.

Cu toate acestea, medicul Jana Prejbeanu nu a oprit desfășurarea probei și nu a decis anularea sa.

Trebuie spus că totul a fost înregistrat de sistemul video de supraveghere pus la dispoziție de UCB.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *