DezvăluiriUltima oră

Condamnați la pedepse cu închisoarea, după ce au bătut un miner care i-a prins la furat!

Curtea de Apel Craiova a dat, vineri, soluția definitivă într-un dosar de tâlhărie calificată în care un angajat al Carierei Roșia a fost bătut, în urmă cu trei ani, de hoții pe care a încercat să-i împiedice să fure traverse metalice din subunitatea CEO.

Costel Șovîlgău i-a văzut pe cei trei hoți cu căruța încărcată cu subansamble metalice din carieră și le-a blocat drumul cu mașina proprie. Hoții l-au înconjurat și l-au bătut, ba mai mult s-au pus cu parii pe autoturismul în care se afla fiul minerului.

Fapta s-a petrecut în aprilie 2019, iar după trei ani de judecată agresorii au fost condamnați la pedepse cu închisoarea, pentru tâlhărie calificată.

Marian Răzvan Chiper a primit o pedeapsă de 5 ani închisoare cu executare, cu 2 ani mai mult decât fusese condamnat de Judecătoria Tg-Jiu. Bărbatul a comis infracțiunea în timp ce se afla sub supraveghere, având o condamnare de 8 luni de închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis.

În final, după ce pedepsele au fost contopite, acesta va avea de executat 5 ani, 2 luni și 20 de zile de închisoare în regim de detenţie.

Judecătorii au dispus ca Robert Constantin Șchiopu, judecat și el tot pentru tâlhărie calificată, să execute 3 ani de închisoare în regim de detenție, în condițiile în care Judecătoria Tg-Jiu îi aplicase aceeași pedeapsă, însă stabilise suspendarea executării acesteia sub supraveghere.

Dumitru Niţă, cel de-al treilea agresor trimis în judecată, a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare în regim de detenţie, la care se adaugă în întregime pedeapsa amenzii penale de 6000 lei reprezentând 240 zile-amendă. Pedeapsa a rezultat din contopirea altor două condamnări, 1an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, respectiv de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului. Trebuie spus că Judecătoria Tg-Jiu îl condamnase pe acesta, în iunie, anul trecut, doar cu amendă penală.

Aceștia urmează să fie încarcerați în următoarele ore, după emiterea mandatelor de executare, numai că unul dintre ei este plecat în Anglia, susțin unele surse.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *