Ultima oră

Condiţia pe care românii care stau la bloc trebuie să o îndeplinească pentru a fi scutiți de plata impozitului

Românii care îşi anvelopează blocurile pe cont propriu, vor fi scutiţi de la plata impozitului pe locuinţă timp de șapte ani.

Este hotârârea consiliului local din Drobeta Turnu Severin, dată în urmă cu patru ani.

Şi, deşi mulţi localnici au făcut acest lucru, nici unul nu a beneficiat de scutire. Asta pentru că lucrările ar trebui realizate cu o firmă specializată, ceea ce ar creşte exponenţial costurile. Chiar dacă ar face acest lucru, oamenii ar avea mai apoi nevoie de un şir lung de documente.

Dacă lucrarea ar fi fost făcută de o firmă specializată, aşa cum prevede hotărârea de Consiliu Local din Drobeta Turnu Severin, costurile ar fi fost aproape duble. Pentru anveloparea unui bloc, acestea ar putea ajunge la un milion de euro.

Chiar dacă ar anvelopa blocurile cu ajutorul unei firme, până să beneficieze de scutire au nevoie de mai multe documente.

Totuși, acum, în sezonul rece, cei care şi-au anvelopat locuinţele spun că beneficiile se resimt, mai ales în privinţa facturilor.

Lucrările de creștere a performanței energetice pot consta în: izolarea termică a pereților exteriori; înlocuirea ferestrelor și a ușilor exterioare existente, termo-hidroizolarea terasei, lucrări de refacere a finisajelor anvelopei.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *