Monden

Continuă BĂTAIA pe averea lui Petrică Mâțu Stoian. Sora artistului vrea o icoană făcătoare de minuni, un tablou Rembrandt și un ceas

La mai bine de un an de la moartea regretatului artist Petrică Mâțu Stoian, moştenitorii nu au încheiat socotelile privind averea rămasă. Maria Tarchila susţine că l-a dat în judecată pe impresarul Doru Gușman ca să obţină bunurile de valoare ale lui Mâțu, respectiv tablouri, ceasuri şi bijuterii.

Când totul părea că a intrat în linie dreaptă, după împărţirea averii regretatului Petrică Mâțu Stoian între moştenitorii de drept, surori şi nepoţi, Maria Tarchila vrea să obţină acum şi alte lucruri despre care crede că ar fi de valoare. Dacă drepturile de autor le-au cedat gratuit cântărețului Emil Badea, după cum chiar Maria Tarchila mărturisea, altfel par să stea treburile în cazul bunurilor materiale. Aceasta susţine că în casa în care Mâțu a trăit alături de impresarul Doru Gusman au rămas bunuri pe care acesta nu ar fi vrut să i le dea.

„Nu am mai vorbit cu Doru deloc. O să mă văd cu el de acum la procese. L-am dat în judecată, la finalul anului trecut, din cauză că nu a vrut să îmi dea lucrurile din casa din Craiova, lucrurile fratelui meu, acolo unde el a trăit și are costumele lui populare, ceasurile de valoare, tablourile, bijuteriile și alte lucruri ce mai sunt într-o casă. Petrică a investit toți banii ăia în acea locuință și normal că are foarte multe bunuri acolo.

Ce avere a avut Petrică, doamnă? De un milion de euro? De unde banii ăștia? Să se scoată banii pe întreaga avere și să vedem dacă sunt un milion de euro. Nu este adevărat, de unde să aibă suma asta Petrică lăsată? L-am dat în judecată pe Gușman să îmi dea bunurile. Momentan nu a avut loc primul termen de judecată, așteptăm, nu știți cum este justiția din România?”, a declarat Maria Tărchilă, pentru Click.

Petrică Mâțu Stoian prezenta în cadrul unei emisiuni o parte din bunurile pe care Maria Tarchila spera să pună mâna. În dormitorul regretatului artist se afla un tablou de Rembrandt dar şi o icoană, despre care Mâțu spunea că e făcătoare de minuni.

„Este o icoană adusă din Rusia în perioada primului război mondial. Am găsit-o la cineva în casă, undeva aruncată. E o icoană făcătoare de minuni. Am un Rembrandt, Întoarcerea fiului risipitor! Îmi place foarte mult.”, spunea Petrică Mâțu Stoian, la Acces Direct.

Replici ale tabloului cu aceeaşi temă se vând în România şi cu 200 lei şi este mai mult decât concret ca Mâțu nu ar fi putut avea un original.

„Nici ceasul de la mâna regretatului artist nu are preţul unui Rolex, însă, valoarea sentimentală ar putea însemna adevărata comoară. După moartea regretatului artist, rudele şi apropiaţii au rămas uimiţi să afle că agoniseala de-o viaţă a acestuia nu-i aparţinea în totalitate. Bunurile erau achiziţionate prin firma în care era partener chiar cu impresarul sau şi, astfel, jumătate din avere i-ar aparţine lui Doru Gușman. Culmea, înainte ca Mâțu să se stingă din viaţă, i-ar fi spus lui Doru Gusman că vrea să lase lucrurile în ordine pentru că ar putea veni hienele (n.r. surorile) să pună mâna pe averea lui.

Ce au făcut, e treaba lor, vedem ce hotărăşte legea. Dacă e în favoarea lui, să fie… Nu mă interesează averea lui, vreau să se facă dreptate. Şi dacă voi primi ceva din avere, o dau la săraci, mie nu-mi trebuie.

Nu-mi trebuie avere cum spune că au sărit hienele, o dau la săraci. Nu-mi trebuie nimic de la Mâțu că nu a muncit pentru mine, a lucrat pentru ştiu eu cine… Ne-a făcut hiene, că am venit noi, hienele, să luăm. Ce hiene am fost noi că nu l-am deranjat niciodată nici pe impresar, nici pe mine.”, declara Maria Tarchila pentru Star Popular.

Aşa cum e tradiţia, Doru Gusman a dat de pomană o bună parte din lucrurile lui Mâțu. Alin Gabriel Matei, Constantin Enceanu şi Mariana Ionescu Capitanescu sunt doar o parte dintre artiştii care au primit de pomană lucruri din garderoba regretatului artist. Contactat de Star Popular, Dorul Gusman nu a dorit să răspundă acuzaţiilor Mariei Tarchila conform cărora ar fi „furat” bunurile lui Mâțu.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *