Ultima oră

Continuă controalele în sistem integrat privind prevenirea infectării cu Covid 19

La data de 10 octombrie a.c., polițiștii gorjeni, în colaborare cu reprezentanți din cadrul I.J.J. Gorj, I.S.U. Gorj, D.S.P. Gorj, D.S.V.S.A. Gorj, I.T.M. Gorj şi C.J.P.C. Gorj, sub coordonarea Instituției Prefectului, au desfășurat acțiuni în sistem integrat, în vederea limitării răspândirii COVID-19, fiind aplicate 42 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 5.000 lei.

Astfel, s-a acționat pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică şi verificarea respectării normelor legale aplicabile cu ocazia prelungirii stării de alertă, de către organizării de evenimente private, cum ar fi nunți, botezuri, mese festive etc., organizate în saloanele, căminele culturale, restaurantele, barurile, cafenelele, precum și sălile de evenimente de pe raza județului Gorj.

Cu această ocazie, au fost verificate peste 1.600 de persoane aflate în carantină/izolare la domiciliu, fiind identificată o persoană care nu respecta măsura izolării, aceasta fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei.

De asemenea, au fost identificate 41 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 4.000 lei.

Totodată, au fost efectuate controale în 67 medii de interes public de pe raza județului Gorj, precum restaurante, fast-food-uri, terase etc. și desfășurate 11 acțiuni punctuale pentru identificarea persoanelor/operatorilor economici care nu respectă prevederile Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, au fost desfășurate 32 de activităţi de relaţionare cu organizatorii de evenimente private, în vederea transmiterii recomandărilor cu privire la normele de protecție sanitară, necesar a fi respectate pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Dorim să precizăm cetățenilor că noile reglementări instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise în localitățile în care incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori,.

Reamintim și TEL VERDE – 0800800165/ WhatsAPP 0755021218, ca fiind numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli, privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Poliţiştii gorjeni continuă acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, precum și pentru prevenirea sau sancționarea nerespectării legislației în domeniu.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse de autorități, scopul polițiștilor nefiind acela de a sancționa, ci de a asigura aplicarea legii, pentru siguranța cetățenilor!

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button