Dezvăluiri

Contractele celor 1800 de angajați. Ce se întâmplă dacă bugetul CE Oltenia va fi rectificat

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, afirmă că există posibilitatea prelungirii contractelor celor 1800 de angajați pe o perioadă mai mare de 6 luni.

Dumitru Pîrvulescu susține că dacă va fi păstrat bugetul Complexului Energetic Oltenia, aprobat la începutul anului, există posibilitatea prelungirii contractelor celor 1800 de angajați pe o perioadă mai mare de 6 luni. Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, afirmă, însă, că șefii CEO ar putea recurge la măsuri de reducere a cheltuielilor, în situația în care bugetul companiei va fi rectificat pe minus.

“Șanse sunt. Dacă se păstrează bugetul care a fost aprobat de către Guvernul României, în acel buget sunt prinși acești colegi, dacă compania va veni cu o rectificare, ar trebui luat un punct de vedere de la dumnealor, pentru că e posibil la producția mult mai mică pe care o avem pe buget să se vină cu un buget rectificat și, atunci, Dumnezeu știe ce pot să rectifice pe minus ca să se încadreze pe venituri. Oricum, trebuie rectificat, pentru că e puțin probabil ca noi să ne facem producția din bugetul inițial, pentru că, din păcate, s-a schimbat piața de energie de la 1 martie și am fost afectați în sensul ăsta, și în sens negativ, din păcate. Deci, reducerea veniturilor, clar ar duce și la reducerea cheltuielilor. Cei din conducerea companiei știu cum pot să-și prognozeze reducerea de cheltuieli astfel încât să se încadreze pe veniturile reale de acum, nu cele de la începutul anului, prin care și-au dânșii și-au programat și și-au aprobat bugetul de venituri și cheltuieli. Deocamdată, nouă nu ne-au comunicat nimic, pentru că, probabil că nu au finalizat nici dumnealor discuțiile legate de acest nou buget, dar probabil că atunci când îl vor fundamenta, va trebui să fim informați, că așa spune legea”, a precizat liderul FNME.

“Din punct de vedere al producției, nu prea putem să funcționăm fără ei”

Dumitru Pîrvulescu atrage atenția că unitățile miniere nu ar mai putea funcționa fără cei 1800 de angajați încadrați pe perioadă determinată.

„Din punct de vedere al producției, nu prea putem să funcționăm fără ei. Sunt cariere, și cariere bune, de exemplu Cariera Roșia și Cariera Roșiuța, unde personalul pe perioadă determinată reprezintă undeva la 35-40%. Deci, plecarea acestora, e clar că ar pune compania într-o situație foarte grea. Ministerul așteaptă, probabil, ca această companie să aibă un buget echilibrat. Din păcate, legislația în domeniul pieței de energie, după 1 martie, e foarte nefavorabilă nouă, ca și producători de energie pe cărbune și, probabil, managementul companiei trebuie să ia măsuri”, a adăugat liderul sindical.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *