Ultima oră

Control în carierele miniere

Carierele din cadrul CEO sunt verificate de către inspectorii de muncă în urma accidentelor de muncă din ultimul timp.

Reprezentanții ITM Gorj au depistat o serie de probleme la cariera Jilț.

„Ca urmare a ultimelor evenimente de muncă înregistrate la angajatorul Societatea Complexul Energetic Oltenia, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au demarat de urgență, în data de 19.09.2022, un control inopinat pentru verificarea respectării de către acesta a prevederilor legale privind securitatea și sănătatea lucrătorilor.

În timpul efectuării controlului la Cariera Jilț Nord au fost constatate neconformități care se referă la permiterea desfășurării activității lucrătorilor fără ca aceștia să poarte echipamentele individuale de protecție.

Controlul va fi finalizat în data de 23.09.2022 la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, urmând a fi dispuse măsuri legale in consecință, iar angajatorul va fi sancționat contravențional în conformitate cu prevederile legale“, se arată într-un comunicat de presă.

„Menționăm faptul că angajatorii au obligația de a asigura securitatea și sănătatea lucrătorilor în toate aspectele legate de muncă”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button