Ultima oră

Coronavirus Gorj: 3 MORȚI și 31 de noi INFECTAȚI cu COVID-19!

Trei persoane infectate cu noul coronavirus, dar care aveau și alte boli, au decedat, în ultimele 24 de ore, potrivit unei comunicări a Direcției de Sănătate Publică Gorj. În același interval de timp, la nivelul județului, au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 alte 31 de persoane, în urma testării.

”În data de 04 august 2020, ora 14.00, situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:

– nu mai există persoane în carantină instituționalizată;
– 531 persoane în carantină la domiciliu/locația declarată;
– 911 persoane confirmate cu COVID-19 (până în momentul de față), din care: 489 persoane sunt vindecate și externate, iar 33 persoane au decedat.

De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au mai fost înregistrate trei decese:
– bărbat în vârstă de 73 ani- comorbidități: boală cronică renală stadiul V, în program de hemodializă, insuficiență cardiacă și obezitate gradul II;
– bărbat în vârstă de 75 ani- comorbidități: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială și fibroză pulmonară;
– femeie în vârstă de 79 ani- comorbidități: diabet zaharat tip I, neoplasm mamar stâng operat și hipertensiune arterială;

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 7055 teste, din care 133 sunt în așteptare.

De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate alte 31 noi cazuri de îmbolnăvire, situația prezentându-se astfel:
– 29 teste pozitive prelevate de la suspecții COVID-19, internați în spitalele din județul Gorj;
– 2 teste pozitive efectuate în cadrul laboratoarelor private” a transmis DSP Gorj care face apel, în continuare, la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.
”Solicităm cetățenilor precauție, igienizarea frecventă a mâinilor, folosirea mijloacelor de protecție individuală, precum și evitarea aglomerațiilor și a deplasărilor inutile”, se mai arată în comunicatul remis presei de către DSP.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *