DezvăluiriUltima oră

COVID la Mănăstirea Lainici! Starețul Ioachim, transferat la un spital din București! Un călugăr a murit în Spitalul Tg-Jiu!

Situație critică la Mănăstirea Lainici, după ce părintele Nicodim, infectat cu virusul SARS-Cov-2, a decedat, marți, în Spitalul din Tg-Jiu, iar Ioachim Pârvulescu, starețul lăcașului de cult a fost confirmat și el pozitiv cu noul coronavirus și a fost transferat, la cerea familiei, la un spital din Capitală.

Starețul Mânăstirii Lainici, Ioachim Pârvulescu, a fost internat în Spitalul Motru până marți, când a fost confirmat cu COVID-19, iar cei din familia sa au solicitat transferul la Spitalul Militar București.

Potrivit unor surse medicale, starea de sănătate a părintelui Ioachim nu era una critică, așa că a fost transportat cu ambulanța în Capitală, însă „cadrele medicale au decis să-i pună oxigen”.
Tot marți, părintele Nicodim, de la Mănăstirea Lainici, a decedat în spitalul din Tg-Jiu. Călugărul se afla de câteva zile internat în Secția de Boli Infecțioase a SJU, fiind infectat cu SARS-CoV-2, iar medicii intenționau să-l transfere la Spitalul Tg-Cărbunești. Starea de sănătate a călugărului a degenerat rapid și din cauza altor afecțiuni și chiar înainte de a fi transportat la spitalul suport COVID de la Tg-Cărbunești a murit.

DSP Gorj va efectua o anchetă epidemiologică la Mănăstirea Lainici, însă va fi destul de complicat de realizat, în condițiile în care starețul Ioachim nu va putea comunica cu inspectorii de sănătate publică.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *