Ultima oră

Craiova extinde luminițele de Crăciun în cartiere

Primăria Municipiului Craiova vrea să câștige o competiție privind cel mai frumos târg de Crăciun din Europa, iar astfel a decis să extindă iluminatul public de sărbători în mai multe cartiere ale orașului, în ciuda crizei energetice din toată Europa.

Reprezentanții Primăriei Craiova, condusă de către vicepreședintele PSD Olguța Vasilescu, au transmis că nu le este frică de facturile la electricitate, motivând că intenționează să folosească leduri cu consum redus. Totodată, aceștia explică că au decis să extindă iluminatul public de sărbători pentru a se înscrie într-o competiție europeană privind cel mai frumos târg de Crăciun.

„Având în vedere că anul trecut am fost desemnaţi de European Best Destinations ca fiind una dintre cele mai frumoase destinaţii de Crăciun şi pentru iluminatul festiv, ornamentele şi decoraţiunile luminoase de sărbători vor fi, şi de această dată, o componentă importantă din conceptul Târgului de la Craiova. Astfel, vom intra şi anul acesta în competiţia europeană pentru cel mai frumos târg de Crăciun. Situaţia actuală, de creştere a facturilor la curent, nu va afecta iluminatul public de sărbători al municipiului Craiova, pentru că noi folosim, încă din anii precedenţi, leduri. Astfel, continuăm să facem economii şi să beneficiem de cele mai frumoase decoraţiuni de Crăciun”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Craiova.

În paralel însă, instituțiile publice de la București discută despre soluții pentru a reduce consumul de energie, pentru a face față creșterii facturilor. La Senat de exemplu, s-a decis oprirea iluminării exterioare în anumite intervale de timp, în timp ce iluminatul interior urmează să fie redus. Totodată, în timpul vacanțelor parlamentare se vor deconecta toate sursele care consumă energie, precum calculatoare, imprimante etc, iar pe holuri vor fi montate senzori.

La economii drastice a trecut și clădirea Guvernului, care din 13 septembrie a oprit de tot iluminatul clădirii pe timp de noapte. De asemenea, au fost luate și mai multe măsuri pentru a reduce consumul de energie pe timp de zi.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
https://api.clevernt.com/a9087cb8-cfba-11ec-a592-cabfa2a5a2de/