Politică

Crede că Uzina Mecanică Sadu va avea viitor. Fost premier: Poate avea planuri pe 10 ani

Fostul premier Nicolae Ciucă a fost prezent, miercuri, în județul Gorj, primul obiectiv pe care l-a vizitat fiind Uzina Mecanică Sadu.

Președintele Senatului a constatat în vizita făcută la UM Sadu că fabrica de armament are nevoie de retehnologizare. Nicolae Ciucă a promis că va sprijini uzina, în sensul de a-i fi asigurate comenzile astfel încât să fie păstrate cele aproximativ 600 de locuri de muncă.

Fostul premier consideră că Uzina Mecanică Sadu poate avea planuri pe următorii 10 ani.

“În acest moment, la nivelul uzinei, pe linia de producție, se lucrează în două schimburi, ceea ce înseamnă că sunt comenzi. Sigur, conducerea este pregătită să lucreze în trei schimburi, pentru că acesta era ritmul în care se lucra la Uzina Mecanică Sadu. Din păcate, discutăm de nevoi serioase de retehnologizare și, desigur, sunt o serie întreagă de alte proceduri care țin de coordonarea între conducerea uzinei și conducerea centrală de la Romarm. Le-am promis că voi discuta, la prima oră, toate aceste aspecte astfel încât să venim cu soluții concrete foarte curând, pentru că nu ne putem permite să pierdem o asemenea capabilitate. În momentul de față, nu mai discutăm de o altă structură similară, deci trebuie obligatoriu să luăm măsuri astfel încât uzina să poată să capete altă dinamică, pentru că, până la urmă, discutăm de o forță de muncă. Este o forță de muncă a cărei medie de vârstă îi permite, cel puțin proiecția pe planuri de business pe următorii 10 ani. Deci, are know-how-ul necesar și este păcat să se piardă. Este nevoie de retehnologizare și chestiunea aceasta trebuie să se întâmple, iar investițiile trebuie corelate cu tot ceea ce se întâmplă în celelalte sectoare din industria de apărare. Este absolut necesar să avem o abordare cât se poate de echilibrată”, a declarat președintele Partidului Național Liberal.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *