Actualitate

CREȘTE numărul gorjenilor infectați cu COVID-19. Care e SITUAȚIA în SPITALE

30 de gorjeni, din care 6, la Terapie Intensivă, infectați cu coronavirus, sunt internați, în acest moment, în spitalul COVID-19 de la Târgu-Cărbunești.

Constantin Târziu spune că planurile sale de redare a circuitelor unității medicale pentru pacienții non-COVID au fost date peste cap de numărul mare de pacienți care au fost internați în ultima perioadă. Majoritatea au venit din zona orașului Novaci. Directorul spitalului de la Târgu-Cărbunești își dorea ca, de la 1 iulie, să primească și bolnavi care nu au coronavirus. ”De două săptămâni, ne făcusem niște planuri în ceea ce privește redarea circuitului spitalului pentru bolnavii non-COVID, iar, acum, se pare că sunt date peste cap, pentru că, în ultimele zile, am avut câte 2-3 sau 5-6 pacienți noi internați cu coronavirus. Situația este dată peste cap de numărul de pacienți care cresc de la zi la zi”, a conchis Constantin Târziu.

Ce se întâmplă la Rovinari

Și la Spitalul “Sfântul Ștefan” din Rovinari au ajuns, în ultima perioadă, mai mule persoane cu simptome de coronavirus. Constantin Podaru spune că, în ultima săptămână, 7 au fost confirmate pozitiv. În plus, și joi, la unitatea medicală au fost internați 5 suspecți. “ Toate paturile de suspecți de coronavirus sunt pline. Încă facem față. Nu suntem panicați. Ne facem treaba”, a declarat directorul spitalului din Rovinari.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *