Ultima oră

Cu cât se scumpește de la 1 iulie un plin de benzină sau motorină

Dacă plecați în concediu cu mașina în perioada următoare sau aveți drumuri planificate, vă puteți aștepta la costuri mai mari pentru transport. De săptămâna viitoare, carburanții se scumpesc, ca urmare a majorării accizelor.

Guvernul a stabilit încă de anul trecut un calendar pentru majorarea accizelor pentru carburanți, astfel că, după cea din ianuarie, acestea vor fi din nou majorate de la 1 iulie.

De aceasta dată, creșterea se va simți un pic mai mult. Potrivit estimărilor, aceasta majorare de accize înseamnă un plus de 43 de bani pentru un litru de benzină și 40 de bani pentru un litru de motorină.

Dacă ne gândim la cât costă să facem plinul la mașină, de la 1 iulie ne-am putea aștepta la o scumpire de peste 20 de lei.
De exemplu, pentru un plin de 50 de litri benzină, dacă luăm în calcul prețul mediu de acum, de aproximativ 7 lei, plinul ar fi de la 1 iulie în jur de 373 de lei – cu 21,5 lei mai mult decât acum.

Iar pentru motorină, care este mai scumpă acum cu aproximativ 10 bani pe litru, un plin ar putea fi de la 1 iulie 377 de lei.

Tragedie la fabrica de cașcaval de la Ibăneşti. Patru bărbați, între care și directorul fabricii, au murit după ce au intrat într-un bazin de decantare
E adevărat, însă, că în ultima perioadă prețurile carburanților au scăzut. Dacă undeva prin martie, aprilie motorina se apropia de 7 lei și 60 de bani, benzina era de asemenea peste 7 lei și 40 de bani, iată că a coborât în iunie sub 7 lei litrul de benzină, iar motorina un pic mai scumpă, cu o diferență între ele mult mai mică însă.

Recent, am mai avut parte de o scumpire, destul de mică însă – aici în ultimele zile.

Cu alte cuvinte, de la 1 iulie practic anulăm ieftinirile din ultima perioadă și revenim la prețurile din primăvară.

În grafic apare scumpirea din ianuarie, după ultima majorare a accizelor. Atunci însă prețurile au crescut mai puțin decât ne așteptam să fie creșterea de la 1 iulie, a fost sub 30 de bani pe litru.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *