Ultima oră

Cum îi putem proteja pe copii de coronavirus? Medicul pediatru Mihai Craiu, sfaturi importante pentru părinți

Din cauza coronavirusului, mii de elevi români rămân acasă. În cazul unora măsura este luată de autorităţi, în cazul altora este decizia familiilor. Cât de justificată este frica părinţilor şi cum îşi pot proteja copiii, am aflat de la medicul pediatru Mihai Craiu.

Nu doar gripa închide şcoli. Potrivit datelor oficiale, primite astăzi de la Ministerul Educaţiei, peste 700 de elevi din toată ţara sunt izolaţi la domiciliu din cauza coronavirusului.

Medicul pediatru Mihai Craiu a explicat cum pot fi protejați copiii de coronavirus.

„Așa cum îi protejăm și de celelalte boli acute respiratorii virale. Adică, îi învățăm să se spele bine pe mâini, să respecte eticheta tusei – atunci câns strănută sau tușesc, să nu pună mână la gură, ci cotul – să nu-și atingă, cu mâinile, fața, ochii și gura și, dacă au început să aibă simptome respiratorii, ar trebui ținuți acasă și anunțat medicul de familie”, a recomandat medicul.

Ce trebuie să facă părinții care au copii care prezintă simptome caracteristice coronavirusului?

„În primul rând, trebuie sunat la linia specială dedicată adresării întrebărilor, pentru că este posibil ca un specialist să vă liniștească, după ce discută cazul particular al copilului. În cazul în care, sunând la acel număr, un specialist vă va spune că aveți motive de îngrijorare, vă va pune în practică și următorii pași pe care trebuie să îi urmați. NU venim la spital cu un copil care are febră și strănută sau este discret răgușit, pentru a-i pune în pericol și pe ceilalți, fără a prezenta cazul la acele linii dedicate pe care statul român le-a deschis la Institutul Național de Sănătate Publică”, a mai spus medicul Mihai Craiu.

sursa: antena3.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *