Stil de viață

Cum îți stăpânești aciditatea stomacului fără medicamente

Excesul de alcool, de băuturi carbogazoase şi alimente foarte sărate irită mucoasa gastrică, creând aciditate în stomac. Pe lângă adoptarea unor măsuri ce ţin de alimentaţie, de ajutor îţi pot fi şi plantele.

Bicarbonat. Dizolvă 1 linguriţă de bicarbonat în 200 ml de apă şi bea cu înghiţituri mici. Aciditatea din stomac va fi astfel neutralizată.

Scorţişoară. Recomandată pentru sănătatea tractului digestiv, scorţişoara este un antiacid natural şi, în plus, ajută la eliminarea gazelor intestinale şi încetineşte formarea altora. Pentru a scăpa de aciditate, fierbe o jumătate de linguriţă de scorţişoară într-o ceaşcă de apă 5 minute. Bea 2-3 ceşti pe zi.

Ghimbir. Proprietăţile antiinflamatoare ale ghimbirului ajută la eliminarea acidităţii gastrice. Când simţi arsuri la stomac, mestecă o feliuţă de ghimbir proaspăt. Sau poţi să fierbi câteva felii de ghimbir în 200 de ml de apă şi să bei ceaiul obţinut.

Oţet de mere. Deşi prin natura lui este acid, oţetul de mere are un efect alcalinizant şi ajută, astfel, la calmarea acidităţii gastrice. Amestecă 1 linguriţă de oţet de mere într-un pahar mic cu apă şi bea o dată pe zi, înainte de masă.

Chimen. Un mare ina­mic al acidităţii, chimenul ajută şi la tratarea durerilor de stomac. Rumeneşte 1 lingură de seminţe de chimen într-o tigaie fără ulei, zdrobeşte-le şi amestecă-le într-un pahar cu apă. Bea lichidul după fiecare masă.

Fenicul. Antispasmodic şi antiinflamator, feniculul ajută digestia şi te scapă de gazele intestinale. După o masă copioasă, mestecă o jumătate de linguriţă de seminţe de fenicul, care te vor feri de efectele acidităţii.

Busuioc. Busuiocul şi-a dovedit şi el eficienţa împotriva refluxului gastroesofagian, manifestat prin arsuri în capul pieptului şi, uneori, regurgitaţii. Pentru a scăpa de arsuri, mestecă încet câteva frunze de busuioc proaspăt.

Anason. Infuzia de anason se poate dovedi şi ea utilă când nu ştii cum să mai potoleşti arsurile gastrice. Peste 1 linguriţă de seminţe de anason toarnă 1 cană de apă fierbinte şi lasă la infuzat câteva ore. Ulterior, strecoară ceaiul şi bea-l îndulcit cu 1 linguriţă de miere pentru a-i mări eficienţa.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *