Actualitate

Cum poate fi realizat un parc industrial în zona CET din Târgu-Jiu. Ce spune primarul Romanescu!

Autoritățile locale de la Târgu-Jiu vor să atragă bani europeni pentru realizarea unui parc industrial în zona fostului CET.

Primarul Marcel Romanescu susține că se pot obține fonduri europene din Fondul de Tranziție Justă pentru realizarea unui parc industrial la Târgu-Jiu. O altă sursă de finanțare ar fi viitorul Program Operațional Regional.

Autoritățile locale vor să creeze în zona CET o platformă industrială pentru a atrage investitori care să creeze locuri de muncă, pentru a prelua din angajații Complexului Energetic Oltenia care vor fi disponibilizați în urma planului de restructurare a companiei. Marcel Romanescu este convins că Târgu-Jiul va deveni o zonă și mai atractivă pentru oamenii de afaceri după ce va fi realizat și drumul expres ce face legătura cu Craiova.

“ Pe mine mă interesează să asigur toate utilitățile necesare și tot ceea ce poate face o administrație publică locală, în așa fel încât să devină o administrație prietenoasă pentru mediul de afaceri. Știți foarte bine că avem un proiect legat de un parc industrial în zona CET-ului la care lucrăm pentru asigurarea utilităților. Interesul nostru este ca, la un moment dat, în care o parte din angajații de la CEO nu se vor mai regăsi în rândul personalului acestei societăți să putem să oferim oportunități pentru alte societăți din mediul privat, care să poată să compenseze cumva această problemă care poată să apară, în viitor, la Complexul Energetic Oltenia. Pe Fondul de Tranziție Justă, care, în momentul de față, este destinat doar societăților private, ulterior, și autoritățile publice locale, pot depune proiecte pentru obținerea finanțărilor necesare. Aici, discutăm de FTJ, dar și de POR-ul viitor care ne oferă anumite facilități pentru autoritățile publice locale în vederea demarării procedurilor realizării unor parcuri industriale care să poată să atragă oamenii de afaceri. Odată cu realizarea drumului expres Târgu-Jiu- Craiova, care ne leagă și pe noi, la un moment dat, de orașele mari din țară, eu cred că Târgu-Jiul devine, pentru viitor, o zonă extrem de atractivă pentru oamenii de afaceri ”, a afirmat edilul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *