Actualitate

Cum predă digital o învățătoare de la un cunoscut liceu din Târgu Jiu de când s-au închis școlile

O învățătoare de la Colegiul Național Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu povestește ce aplicații folosește și cum reușește să-și continue lecțiile, exclusiv online, și în situația izolării din cauza COVID-29.

Învătoarea a povestit că folosește aplicația Zoom Cloud Meetings pentru transmiterea imaginilor și audio.

„Am folosit aplicația ZOOM pentru a comunica și pentru a mă întâlni cu elevii mei. Copiii sunt foarte receptivi, răspund și realizează sarcinile pe care le propun. Încercăm să ne adăptăm și să păstrăm zilnic legătura unii cu alții. Probleme apar, dar facem tot posibilul să le depășim . Pe Padlet curg postările, mă bucur să văd că cei mici îi ajută pe părinți la treburile gospodărești, vă recomand anumite titluri pentru lectura zilnică. La istorie și la geografie am inițiat învățarea bazată pe proiecte, iar produsele încep să apăra. Să fie bine!”, a transmis Cristina Tomescu, învățător în cadrul CNTV.

Pentru a comunica cu elevii prin programul Zoom, pașii sunt următorii:

-Descărcați aplicația pe telefon sau pe laptop http://zoom.us/download
-Creați-vă un cont http://zoom.us/signup
-De pe pagina principală http://zoom.us, faceți click în colțul din dreapta sus pe Host a meeting -> With Video on. Va apărea o fereastră care vă va întreba Open Zoom.us. Faceți click pe Open Zoom.us.
-Când fereastra se deschide, faceți click în stânga jos pe Invite, apoi pe Copy URL.
-Linkul pe care l-ați copiat trimiteți-l elevilor via WhatsApp sau email. Fiecare elev care va face click pe acest link se va alătura întâlnirii online.
Ca să vă și vedeți, nu doar să vă auziți, faceți click în colțul stânga jos pe Start Video.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *