Ultima oră

Cum să ne ferim de caniculă. Cinci sfaturi care vă pot ajuta să faceți față temperaturilor extreme

Canicula lovește întreaga lume. Deoarece verile devin din ce în ce mai fierbinți, protejarea împotriva temperaturilor ridicate devine esențială pentru menținerea sănătății și a confortului.

Deși este minunat să te bucuri de soare, căldura extremă poate fi mortală, afectând persoanele tinere și în vârstă, femeile însărcinate și persoanele cu afecțiuni cronice, dar, din fericire există multe lucruri pe care le putem face pentru a ne proteja pe noi înșine și pe cei dragi de căldură.

1. Evitați expunerea la soare:
Este de preferat să evitați să ieșiți afară în timpul celor mai fierbinți ore ale zilei, dar uneori acest lucru nu poate fi evitat. Atunci când ieșiți în lumina directă a soarelui, nu uitați:

Purtați (și reaplicați în mod regulat) protecție solară.
Acoperiți-vă capul cu o pălărie.
Luați pauze regulate în interior sau într-o zonă umbrită pentru a evita epuizarea termică sau insolația.
Purtarea de haine lejere, de culoare deschisă, vă va ajuta, de asemenea, să mențineți temperatura corpului la un nivel scăzut.

2. Hidratarea constantă:
Pe caniculă, este important să evitați cofeina și să vă asigurați că beți multă apă. Dacă este posibil, beți băuturi izotonice pentru sportivi, pentru a reaproviziona sărurile, zaharurile și lichidele pierdute.
Pe măsură ce transpirați pe parcursul zilei, lichidele pe care le pierdeți trebuie să fie înlocuite pentru a evita deshidratarea.

3. Evitați consumul de alcool:
Alcoolul provoacă deshidratare, care poate dăuna mai ales dacă organismul tău se luptă deja cu căldura. Consumul de alcool poate, de asemenea, să îngreuneze somnul de noapte, lucru care este deja dificil la temperaturi mai ridicate.

4. Mâncați mese ușoare pentru a vă simți mai bine
Când este cald, este mult mai bine să vă rezumați la mese ușoare, echilibrate și regulate. Alimentele cu un conținut ridicat de apă, cum ar fi căpșunile, castravetele, țelina și salata, vă vor ajuta, de asemenea, să vă mențineți hidratat și răcoros pe timp de vară.

5. Păstrați-vă locuința răcoroasă
Pe timp de caniculă, este important să faceți din casa dumneavoastră un loc în care să puteți evada din căldură, astfel încât să o mențineți răcoroasă, lucru esențial pentru a vă simți confortabil.

Sursa: redcross.org.uk

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *