Actualitate

Cum sa va construiti website-ul afacerii dvs. cu adevarat eficient?

Sunteti pregatit sa obtineti mai mult din website-ul afecerii dvs.? Majoritatea proprietarilor de afaceri mici stiu in prezent ca au nevoie de un website dar ceea ce multi nu reusesc sa realizeze este ca site-urile lor web trebuie sa fie mai eficiente.

Scopul unui website este sa atraga clienti catre afacerea dvs. Daca ati reusit sa atrageti potentiali clienti pe website-ul dvs., ce doriti ca acestia sa faca? Poate va vor contacta telefonic sau poate vor vizita magazinul dvs. dar se poate mai bine. Website-ul dvs. poate genera lead-uri si vanzari cu doar cateva modificari simple.

Ce este un lead si ce inseamna generarea de lead-uri?

Un lead este orice persoana care este transformata dintr-un strain pentru afacerea dvs intr-o persoana care cunoaste, cumpara de la, este interesat de si promoveaza la randul lui afacerea dvs.

Generarea de lead-uri este un proces prin care aduceti un strain fata in fata cu afacerea dvs. Altfel spus, un proces prin care utilizand  metode inovative oamenii vor sa fie parte din ceea ce afacerea dvs. le ofera.

 

Sfaturi pentru a va face website-ul pentru afaceri mici cu adevarat eficient

 

1. Faceti-l atractiv

In primul rand, trebuie sa faceti ca site-ul dvs. sa arate bine. Un site web cu aspect profesional face o prima impresie extraordinara. Va incuraja utilizatorii sa ramana pe site-ul dvs. mai mult timp si va prezinta ca fiind unul dintre lideri industriei. De fapt, potrivit unui studiu Adobe, 38% dintre respondenti au spus ca vor inceta sa interactioneze pe un site web daca continutul/aspectul acestuia nu este atragator.

Pastrati un aspect elegant si modern al website-ului, nu unul aglomerat.

Nu va faceti griji prea multe. Nu trebuie sa cheltuiti o gramada de bani cu un web designer pentru a transforma website-ul dvs. de prezentare. Daca va construiti website-ul pe WordPress, puteti alege dintre mii de teme gratuite sau premium care vor conferi site-ului dvs. un aspect profesionist intr-o clipa.

 

2. Facilitati contactul, prin diverse mijloace

Multe companii mici isi listeaza pur si simplu adresa, numarul de telefon si e-mailul de contact pe website-urile proprii insa este important sa retineti ca trebuie sa facilitati contactul cu clientii potentiali deoarece multi ar prefera sa nu utilizeze telefonul pentru a pune o intrebare simpla. De fapt, intr-un sondaj realizat de BankMyCell, 75% dintre cei chestionati au declarat ca evita apelurile telefonice, deoarece consuma mult timp.

Prin urmare, facilitati contactul, adaugand un formular simplu de contact pe website-ul dvs. Cu un formular de contact de pe site-ul dvs. web veti putea genera mai multi clienti potentiali pentru afacerea dvs. oferind vizitatorilor site-ului dvs. un mod convenabil de a pune o intrebare.

De multe ori consumatorii doresc sa poata obtine informatii inainte de a face o achizitie intr-un mod care  le este convenabil.  Luati in considerare adaugarea unui chatbot si pe site-ul dvs. web. Un chatbot va fi disponibil pentru a raspunde la intrebarile utilizatorilor 24/7, chiar si atunci cand nu va aflati in apropiere.

Un chatbot este un program sau o forma de inteligenta artificiala cu care interactionati printr-o interfata de chat. Folosirea unui chatbot este la fel de simpla precum conversatia cu cineva. Puteti pune intrebari iar acesta va raspunde si duce la indeplinire actiunile.

De ce o companie are nevoie de chatbots? Exista mai multe motive, cum ar fi scaparea de sarcini repetitive si procesarea simultana a mai multor cereri de la utilizatori. In plus, viteza extraordinara de procesare a cererilor cu chatbots ajuta la castigarea loialitatii clientilor.

 

3. Utilizati pe website „dovezile sociale”

Studiile de caz, testimonialele clientilor, numarul de like-uri ale postarilor/distribuirilor, numarul de produse vandute, recenziile clientilor, afisarea siglelor celor mai mari clienti – sunt toate dovezi sociale care adauga substanta eforturilor, facand website-urile mai credibile si mai orientate catre nevoile sociale, psihologice sau economice ale celor care interactioneaza cu brandul.

Termenul de „dovezi sociale” a fost inventat de Robert Cialdini in cartea sa din 1984, „Influence” si sustine ca daca veti arata numarul de clienti fericiti/produse vandute/ numarul de fani, etc., vizitatorii site-ului web vor dori sa devina si ei clientii dvs. Multe shopuri online de mare anvergura fac acest lucru aratand recenziile clientilor pentru fiecare produs vandut pe website.

 

4. Incepeti un blog

Un alt element care va face wesite-ul dvs. de afaceri mici mai eficient este un blog. Un blog nu numai ca ajuta la atragerea mai multor vizitatori pe site-ul dvs., dar odata acestia ajung pe website ii va incuraja sa devina clienti.

Nu uitati, blogul dvs. de afaceri nu este un jurnal pentru a va impartasi gandurile. Trebuie sa scrieti continut care va educa si converteste cititorii in potentiali clienti.

De exemplu, daca aveti o mica afacere de amenajare a zonelor verzi si incepeti sa scrieti pe blog sfaturi de amenajare a spatiului verde, vizitatorii site-ului dvs. web vor putea vedea ca sunteti o autoritate in domeniu si „vorbiti” din experienta. Daca puteti arata ca sunteti un expert in domeniul in care activati, exista mult mai multe sanse ca vizitatorii sa devina clienti platitori. Retineti ca atat websitul dvs. cat si blogul trebuie sa aiba asigurate o platforma de gazduire web performanta cu ajutorul unui provider de web hosting cu experienta ca HostX.ro .

 

5. Includeti un indemn puternic la actiune (Call-to-Action)

O greseala obisnuita pe care o fac multe website-uri pentru afaceri mici este ca nu includ unui indemn puternic la actiune. Ce anume doriti sa faca clientii? Un apel la actiune precizeaza aceasta asteptare si este conceput pentru a solicita un raspuns imediat. Fara un indemn la actiune, vizitatorii site-ului dvs. web nu vor fi incurajati sa intreprinda actiuni pe site-ul dvs. Se vor uita in jur, poate isi vor nota mental sa va sune candva si vor trece la altceva.

Puteti include chiar doua butoane de indemn la actiune pe pagina de pornire a website-ului. De exemplu daca un utilizator da click pe un buton, ar putea fi dus la o pagina pentru a face o achizitie.

Nu conteaza ce tip de afacere aveti, puteti crea un indemn care functioneaza pentru dvs. Indemnul dvs. la actiune ar putea fi o serie de fraze diferite, cum ar fi „sunati acum”, „programeaza o consultatie”, „obtine o oferta” si asa mai departe.

Pentru afacerile mici, website-ul nu ar trebui sa existe doar ca o inregistrare online a afacerii. Mai degraba, un website pentru o afacere la inceput de drum ar trebui sa va ajute sa generati clienti potentiali si sa cresteti vanzarile.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *