Sport

Cum se pregătesc sportivii înscriși la academia lui Florin Mergea pentru a deveni campioni

Tineri tenismeni care s-au înscris la academia lui Florin Mergea, din Târgu Jiu, au parte de o pregătire specială. Unul dintre antrenamente constă în desfășurarea de partide de șah.
„Urmărim dezvoltarea multilaterala, iar dezvoltarea mentala/psihologica/emoționala este un segment foarte important pentru noi, astfel sportivii academiei susțin zilnic, în aceasta săptămână, cursuri de șah“, a transmis fostul tenismen Florin Mergea pe pagina sa de Facebook.

Activitatea academiei a început chiar de Ziua Copilului. Florin Mergea colaborează cu unul dintre cei mai buni antrenori de tenis pentru juniori din România, Ștefan Pițian.

Florin Mergea a câștigat 7 titluri ATP: Viena 2013, Vina del Mar 2014, Stuttgart, Madrid 2015, București 2016, Barcelona 2017. Acesta are alte 8 finale jucate: Auckland, Montepellier, Casablanca, Halle, Londra/Turneul Campionilor 2015, Sydney, Madrid, Rio de Janeiro/Jocurile Olimpice 2016.

Acesta a ajuns până pe poziția 7 în clasamentul de la dublu, în vara anului 2015. Florin Mergea a fost un component de bază al echipei României de Cupa Davis.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button