Ultima oră

Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii martie


Meteorologii estimează că temperaturile vor rămâne mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă a anului, până la începutul lunii aprilie, când valorile termice se vor situa în jurul celor specifice. Cantităţile de precipitaţii vor fi, în general, apropiate de cele normale.
Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 2003-2022.

Săptămâna 13.03.2023 – 20.03.2023
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele nord-estice.
Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 20.03.2023 – 27.03.2023
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 27.03.2023 – 03.04.2023
Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în zonele montane, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 03.04.2023 – 10.04.2023
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Sursa:stiripesurse.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *