Ultima oră

Cuplu atacat și rănit de un urs! Animalul a venit prin spatele celor doi tineri

Doi turiști din Republica Moldova au fost atacați de un urs duminică în apropierea unui hotel din stațiunea Slănic Moldova, jandarmii intervenind în zonă după un apel la 112.

 

Jandarmii băcăuani au intervenit duminică, după un apel la numărul unic de urgenţă 112, la ora 10:54. Jandarmii au fost direcţionați în zona unei unități de cazare, unde un bărbat și soția acestuia au fost răniți de un urs.

Jandarmii i-au găsit pe bărbatul în vârstă de 27 de ani și pe soția sa de 24 de ani în zona unității de cazare a acestora.Cei doi se aflau în plimbare alături și de alți turiști, când au fost atacați din spate de un urs, dar au avut noroc de faptul că, după câteva momente, animalul s-a îndepărtat şi a renunţat la intenţiile agresive din cauza zgomotelor făcute de turiști.

Turiștii au fost duși la spital pentru îngrijiri

Turiștii au avut nevoie de îngrijiri de specialitate şi erau foarte speriați, fiind preluați de un echipaj medical sosit la faţa locului și transportați la UPU Onești. Au fost suplimentate efective de jandarmi, care vor rămâne în zonă şi vor patrula, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent.Jandarmii le recomandă cetăţenilor să apeleze numărul unic de urgenţă 112 când văd animale sălbatice în zona aşezărilor umane, deoarece acestea pot reprezenta un real pericol. De asemenea, a fost transmis de către ISU Bacău un mesaj Ro-alert.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *