Actualitate

Cursuri de specializare pentru învățătoarele din județ

La nivelul Inspectoratului Școlar Județean Gorj este promovat un Program de dezvoltare profesională continuă adresat cadrelor didactice din învățământul primar, care oferă dezvoltarea competențelor specifice educației financiare adecvate elevilor din clasele 0-4.

Astfel, Institutul de Studii Financiare (ISF) a fost acreditat de Ministerul Educației în baza Ordinului Ministrului Educației nr. 4368/03.08.2022, să organizeze un program de dezvoltare profesională continuă adresat cadrelor didactice din învățământul primar, care oferă dezvoltarea competențelor specifice educației financiare adecvate elevilor din clasele 0-4. Programul StartFIN (Formarea personalului didactic din învățământul primar în domeniul financiar) este organizat de Institutul de Studii Financiare în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară și presupune 40 de ore, adică 10 credite de formare continuă a celor interesați să participe. Programul este acreditat pentru 4 ani în sistem online, cu 20 de ore organizate în sistem online sincron și 20 de ore organizate în sistem asincron, oferind astfel avantajul participării de la distanță a învățătorilor din toată țara.
Programul include 2 module în cadrul cărora sunt predate noțiuni de educație financiară complete, fiind primul program de acest tip disponibil și adecvat nevoilor beneficiarilor menționați. Scopul programului StartFin este de a dezvolta cunoștințele tehnice specifice piețelor financiare pentru cadrele didactice care predau la ciclul primar, contribuind astfel la diseminarea conceptelor financiare în rândul elevilor. Prin susținerea unor astfel de cursuri de formare economico-financiară a profesorilor cresc în mod considerabil șansele de incluziune financiară a tinerei generații. Programul va pune la dispoziția participanților acces la sesiuni de instruire online, materiale de studiu (manuale, instrumente de evaluare, aplicații și alte instrumente didactice), precum și la metode de evaluare, cu respectarea principiilor standard ale procesului de evaluare.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *