Ultima oră

Cutia neagră instalată pe toate mașinile noi din iulie 2024. Ce este mai exact!

Toate autoturismele și mașinile comerciale noi cu o greutate de până la 3,5 tone vor fi obligate să fie echipate cu un "Event Data Recorder" (EDR), cunoscut și sub denumirea de "cutie neagră", similară cu cea existentă în prezent la avioane, începând cu iulie 2024.

Ce este „cutia neagră” sau „Event Data Recorder” (EDR), sistemul instalat pe toate mașinile vândute în Germania, începând cu luna iulie, 2024

Acest sistem înregistrează permanent datele vehiculului și le salvează doar atunci când este depășit un anumit prag de declanșare. Dacă senzorii identifică un accident sau un scenariu în care un accident este iminent, stocarea este pornită.

Cu toate acestea, este înregistrată doar într-o perioadă foarte scurtă de timp: cinci secunde înainte și 300 de milisecunde după accident, noteaza publicația 24auto.de

„Cutia neagră” face parte din unitatea de control airbag, întrucât conține informații de la senzorii de accelerație. Datele sunt stocate doar local, în vehicul și nu pot fi înregistrate date personale, întrucât ar fi în contradicție cu legea privind protecția datelor.

Înainte de un accident, sunt stocate diverse date precum viteza, poziția pedalei de accelerație, turația motorului, activitatea ABS și controlul stabilității, precum și unghiul de virare.

În cazul unui accident, se înregistrează, printre altele, modificările de viteză pe direcția longitudinală și laterală, starea centurii de siguranță a șoferului și a pasagerului din față, martorul de avertizare airbag și ora la care au fost declanșate airbagurile.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *