Dezvăluiri

De ce vor marii lideri sindicali condiții speciale pentru toți angajații CEO

O nouă ședință a Comisiei de negociere a Actului Adițional la Contractul Colectiv de Muncă din Complexul Energetic Oltenia este programată vineri. La sediul Direcției Miniere de la Târgu Jiu vor participa la a patra ședință, în încercarea de a ajunge la o concluzie cu privire la încadrarea locurilor de muncă de la companie în condiții speciale. În ciuda faptului că administrația a prezentat sindicatelor o serie de liste cu locurile de muncă din sectorul energetic și minier care vor beneficia de condiții speciale, lucrurile nu au fost bătute în cuie.

Liderii de sindicat au solicitat acordarea de condiții speciale de muncă pentru toți cei 11.000 de angajați ai companiei, inclusiv pentru personalul TESA. Formula propusă de administrație este însă ca doar posturile care sunt 50% în zona de producție ar trebui să fie încadrate la condiții speciale de muncă.

Nu este exclus ca solicitarea liderilor de sindicat să fie pusă pe seama faptului că inclusiv inspectorii sociali vor beneficia de condiții speciale de muncă. Aceștia vor activa cu birourile în zona de producție. Cel mai probabil, dacă și personalul TESA va fi încadrat la condiții speciale, inspectorii sociali nu vor mai fi criticați. Vineri se va stabili, în urma negocierilor, care va fi formula corectă și s-ar putea trece la semnarea Actului Adițional numărul 6 la Contractul Colectiv de Muncă. Documentul va fi înregistrat ulterior la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

În baza noilor încadrări care ar viza peste 9.000 de angajați vor fi achitate de către angajator contribuții mai mari. Este vorba de 8% în loc de 4% cât era până acum. Taxele trebuie să fie achitate de la intrarea în vigoare a Legii 197 din 2021 privind acordarea de condiții speciale de muncă la companii energetice, precum Complexul Energetic Oltenia.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button