Dezvăluiri

Decizie halucinantă a Tribunalului Gorj, în procesul prin care Burlan vrea să suspende (!?) procedura de selecție a Directoratului CEO!

Consiliul de Supraveghere (CS) al CE Oltenia a adoptat, la începutul lunii aprilie a acestui an, hotărârea privind numirea în calitatea de membrii ai Directoratului companiei, începând cu data de 12.04.2024, pentru o perioadă de 4 ani a lui Iulius Dan Plaveti, Ion Bălășoiu și Constantin Cosmin Trufelea, ca urmare a finalizării procedurii de selecție și a recomandării Comitetului de Nominalizare si Remunerare din cadrul CS. Cu toate acestea, acțiunile în justiție inițiate de Daniel Burlan, fost președinte al Directoratului, declarat respins la procedura de selecție, continuă. Una dintre acțiuni, cea privind suspendarea efectelor actului prin care s-a dispus respingerea lui Burlan din procedura de selecție, a fost trimisă, luna trecută, la Tribunalul Gorj pentru rejudecare. Curtea de Apel Craiova a decis că Tribunalul Gorj a interpretat eronat o adresă emisă de firma de selecție ARC Consulting SRL ca fiind un act administrativ. Și nu este singura greșeală a judecătorului de la Tribunalul Gorj care a judecat cauza! În contextul în care o adresă emisă de un SRL nu poate fi considerată act administrativ, procesul nu putea fi judecat de un complet din cadrul Secției de Contencios Administrativ și Fiscal, ci de Secția a II-a Civilă.

Procesul prin care Daniel Burlan, fostul președinte al Directoratului CEO, a cerut suspendarea efectelor actului prin care s-a dispus respingerea sa din procedura de selecție, se întoarce la Tribunalul Gorj. Magistrații Curții de Apel Craiova au decis, luna trecută, să admită recursurile declarate de CEO, Ministerul Energiei și ARC Consulting SRL împotriva hotărârii Tribunalului Gorj prin care îi fusese admisă cererea de suspendare lui Burlan.

Curtea de Apel Craiova, din poziția de instanță de control judiciar, a formulat și unele indicații pe care Tribunalul Gorj, cu prilejul rejudecării, să se pronunțe asupra unor aspecte. Este vorba, printre altele, de ”inadmisibilitatea cererii de suspendare raportat la natura actului a cărui suspendare se solicită”, motivat de faptul că o adresă/răspuns a unui SRL nu constituie act administrativ în înţelesul dispozițiilor din

Legea contenciosului administrativ. De asemenea, în noul context, cauza trebuie înregistrată pe rolul Secției Civile a Tribunalului Gorj și nu la Secția de Contencios Administrativ, unde s-a judecat, inițial, pe fond.

Trebuie remarcat faptul că CEO suspectează că sentința Tribunalului Gorj a fost redactată abia în data de 12 aprilie 2024, după o lună de la pronunțarea soluției, și transmisă în vederea comunicării abia în data de 17 aprilie 2026, coincidență, chiar la data la care era stabilit termen de judecată pentru fondul dosarului, adică pentru anularea procedurii de selecție a membrilor Directoratului CEO, după cum este motivat în recursul declarat de companie.

Dosarul are termen pe 7 iulie, însă e deja un non sens să se mai judece suspendarea, în contextul în care deja procedura de selecție a fost finalizată, iar Directoratul CEO numit, încă din luna aprilie. De altfel, după cinci zile de la numirea Directoratului, Tribunalul Gorj s-a pronunțat și în dosarul în care s-a cerut anularea rezultatului procedurii de selecție, iar Daniel Burlan a avut câștig de cauză. Recursul declarat de CEO, Ministerul Energiei și ARC Consulting SRL se va judeca tot la Curtea de Apel Craiova, instanța nestabilind încă un termen de judecată, însă există posibilitatea ca soluția să fie una trasă la indigo cu cea din dosarul de suspendare, având în vedere că este invocat același document, adică ”adresa nr.156/19.01.2024”, prin care ARC Consulting SRL i-a comunicat lui Burlan că a fost declarat respins în urma procedurii de selecție, document care nu poate fi considerat act administrative, în accepțiunea legii.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *