Eveniment

Decizie pentru cei 1800 angajați din CE Oltenia. Ce se va întâmpla la sfârșitului lunii iunie

Comisia mixtă sindicate-administrație a decis, săptămâna trecută, ca cei 1800 de angajați încadrați pe perioadă determinată să primească bani din fondul de armonizare.

Membrii comisiei mixte sindicate-administrație au decis să încheie primul act adițional la noul contract colectiv de muncă. Potrivit documentului, cei 1800 de angajați încadrați pe perioadă determinată urmează să primească bani din fondul de armonizare. Sumele vor fi virate la sfârșitul acestei luni. Potrivit președintelui executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, unii dintre noii angajați vor primi și câteva sute de lei în plus.

“ Comisia de negociere a finalizat încheierea primului act adițional la noul contract colectiv de muncă, un act adițional care-i privește strict pe colegii noștri noi angajați pe perioadă determinată. Prin simplul fapt că administrația companiei, liderii de sindicat prezenți în comisia de negociere au modificat prevederile contractului, dând posibilitatea să primească colegii noștri nou angajați, bani din fondul de armonizare, unii mai mult, alții mai puțin, dar unii au primit sute de lei. În Termocentrala Rovinari, cunosc câțiva colegi care au primit aproape de maximum cât a fost acordat. Deci, faptul că au primit aceste sume de bani înseamnă că administrația companiei, noi liderii de sindicat, avem în vedere ca acești colegi să continue și în viitor alături de noi în Complexul Energetic Oltenia, pentru că nu arunca nimeni pe fereastră niște bani pentru două, trei, patru, cinci zile sau o săptămână. Eu încă o dată transmit mesajul nostru, transmis mesajul Sindicatului Mine Energie Oltenia, că zona Rovinari este zona care produce cel mai ieftin megawatt, este zona care ține în spate întreg Complexul Energetic Oltenia, iar zona Rovinari nu își va putea desfășura activitatea în parametri normali, în parametri optimi, pentru susținerea sistemului energetic național decât cu cei 1800 de salariați sau câți avem noi în zona Rovinari, în interiorul Complexului Energetic Oltenia. Milităm pentru acest lucru. Ne facem datoria de lideri, purtăm discuții cu toți factorii care pot să ne ajute în acest deziderat. Eu cred că, până la urmă, colegii angajați pe perioadă determinată din zona Rovinari vor fi încadrați pe o perioadă mai îndelungată de timp”, a precizat liderul SMEO.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *