Actualitate

Demersuri pentru achiziționarea unui sistem de testare și diagnosticare a infecției cu COVID-19 la SJU Târgu Jiu

Mai mulți oameni de afaceri din Târgu-Jiu și cadre medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu au început demersurile pentru achiziționarea unui sistem pentru testarea și diagnosticarea certă a pacienților infectați cu COVID19. Inițiativa a venit din partea unor specialiști ai spitalului din Târgu Jiu care dau asigurări că este o linie care va permite diagnosticul genetic și pentru altă patologie infecțioasă pe viitor. Medicii care au avut această inițiativă susțin că sistemul va deveni funcțional în aproximativ o lună.

„Deoarece în spațiul public au apărut o serie de speculații legate de o acțiune în care suntem mai mulți implicați, mă văd nevoit să fac unele precizări:

La inițiativa unui grup de medici ai Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu-Niculescu Bogdan, Grigorian Magdalena, Huzu Maddy, Morega Adela și Lăcătușu Eugen-mai mulți oameni de afaceri din Târgu Jiu au fost de acord să achiziționeze o linie completă PCR, pentru testarea și diagnosticarea certă a pacienților infectați COVID-19, și să doneze respectivul laborator genetic Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, cu titlu gratuit. Este o linie care vă permite diagnosticul genetic și pentru altă patologie infecțioasă pe viitor, deci este deosebit de util pentru un spital județean.

Ne-am mobilizat, împreună cu conducerea spitalului, pentru a face funcțional în cel mai scurt timp posibil acest laborator, pentru ca în decurs de 4 săptămâni să reușim să furnizăm și primele rezultate pacienților județului Gorj. Pe măsură ce vom avansa cu proiectul nostru, vom da publicității etapizat, stadiul în care ne aflăm, iar, la final, când vom reuși să finalizăm acest laborator, vom face publice și numele persoanelor și a firmelor implicate în acest proiect”, a anunțat medicul Bogdan Niculescu, unul dintre inițiatorii proiectului.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *