Politică

Deputat de Gorj, taxat de un lider din CE Oltenia: „Cred că nu-și dorește această lege”

Președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, a fost deranjat de atitudinea deputatului PNL Gheorghe Pecingină, de marți, din Comisia de Muncă a Camerei Deputaților.

Constantin Mitrescu susține că a aflat chiar înainte să intre la discuțiile din Comisia de Muncă din cadrul Camerei Deputaților că dezbaterea pe tema celei de-a treia legi de reducere a vârstei de pensionare va fi amânată. Președintele Sindicatului Energia Rovinari susține că deputații ar vrea să vadă mai întâi ce decizie va lua Înalta Curte de Casație și Justiție pe tema aplicării Legii nr.197/2021, pe data de 13 martie, de aceea au stabilit ca următoarea ședință a Comisiei de Muncă să fie pe data de 14 martie. “M-am întâlnit cu un alt demnitar de la putere, pe care îl cunoșteam foarte bine, era și în comisie și mi s-a spus, până să ajung la comisie, ca s-a luat hotărârea să se amâne pronunțarea până după 13 martie, când se face recursul în interesul legii. Bineînțeles că eu, atunci, le-am spus colegilor mei care erau cu mine că se va da amânare și că ne-au adus degeaba, aici că așteaptă să vadă ce decizie va lua Înalta Curte. Nu vor să fie responsabili”, a afirmat liderul sindical.

Acuză că Pecingină nu dorește adoptarea PLx 618

Constantin Mitrescu critică atitudinea deputatului PNL Gheorghe Pecingină, de marți, din Comisia de Muncă. Președintele Sindicatului Energia Rovinari susține că parlamentarul ar fi spus că un miner de la subteran ar fi luat legătura cu el și l-ar fi întrebat care este diferența între munca lui și cea a minerilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia, dacă ambele sunt încadrate la condiții speciale. “La un moment dat, Pecingină, care nu e inițiator și nu l-am văzut să pună umărul cu nimic la această lege, a făcut câteva afirmații care m-au deranjat mult. Dumnealui cred că nu-și dorește această lege. Știm poziția pe care a avut-o de doi ani. A spus că a fost sunat de un miner de subteran și a zis că ce diferență mai e între minerii de subteran și cei de suprafață, dacă sunt aceleași condiții speciale. Atunci, am intervenit. Și, aici, am atacat puțin pe comisie și pe el, în sensul că am spus că pentru minele de uraniu sunt la 15 ani lucrați, indiferent de vârstă, ieși la pensie. La minele de cărbune la care făcea referire domnul Pecingină, se lucrează 20 de ani și ieși la vârsta de 45. Iar la această lege pe care încercăm să o rezolvăm este pentru vârsta de 52 de ani, la energeticieni și minerii de suprafață, cu 30 de ani de muncă. E, totuși, o diferență față de ce spunea Pecingină, pentru că ăia ies la 45 de ani, iar noi, la 52 de ani, pe legea asta”, a mai declarat liderul Energia Rovinari.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *