Politică

Deputatul Pecingină, reacție după amânarea dezbaterii pe PLx 618/2022: Important e să trecem legea

Deputatul PNL Gorj, Gheorghe Pecingină, dă asigurări că cea de-a treia lege reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie va trece de votul Comisiei de Muncă.

Comisia de Muncă din Camera Deputaților a decis, marți, să amâne dezbaterea pe tema celei de-a treia legi de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie. Deputații din cadrul comisiei așteaptă ca, până pe data de 14 martie, să primească un punct de vedere din partea guvernului legat de impactul bugetar. Deputatul Gheorghe Pecingină spune că PLx 618/2022 va fi votat în cadrul Comisiei de Muncă, indiferent de răspunsul pe care-l va da guvernul. “La noi, la Gorj, lumea s-a așteptat să se meargă pe repede înainte cu greșeli fatale, ca o lege să nu poată fi aplicată sau să fie contestată în secunda doi. Sunt niște pași procedurali care trebuie urmați și unul dintre ei prevede ca ministerul de resort să dea impactul bugetar. Indiferent de ce va da Ministerul Muncii, majoritatea este creată în cadrul comisiei pentru votarea acestei legi. Solomon le-a transmis altceva liderilor sindicali. Sunt și alte activități în țară la fel de grele și nu e un secret că și eu am primit mesaj și le-am citit și lor de la cei care lucrează în subteran, care spun că dacă nu e nicio diferență între munca din subteran și cea de la suprafață, atunci când se stabilește grupa de muncă, înseamnă că sunt dezavantajați cei care au lucrat în subteran. Apar discuții, dar nu este momentul să dezvoltăm și important e să trecem legea. Eu cred că va trece. Ideea este că sunt multe categorii în statul ăsta unde munca se desfășoară la fel de greu. Asta încerca să le spună Solomon”, spune Gheorghe Pecingină.

“Am senzația că unii lideri sindicali nu doresc reducerea vârstei de pensionare”

Gheorghe Pencingină crede că unii lideri sindicali din cadrul Complexului Energetic Oltenia nu doresc să fie adoptată cea de-a treia lege de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie. Deputatul critică atitudinea unor sindicaliști, de marți, din cadrul Comisiei de Muncă. “Unii au venit cu chestia asta în cap, sunt tot felul de scenarii și de regii la care se lucrează. Iar faptul că au luat cuvântul și au vorbit mult și au vorbit despre niște lucruri despre care nu trebuia să vorbească, pentru că nu interesează pe nimeni că pe 13 se pronunța Înalta Curte de Casație și Justiție, Doamne ajută să se pronunțe favorabil, și atunci lucrurile sunt ok, dar nu cred că era problema comisiei. Una peste alta, avem termen să vină ministerul cu impactul bugetar și eu cred că o să treacă. Pe mine nu mă mai deranjează de mult pozițiile liderilor de sindicat, dar dacă ei nu sunt atenți, pentru că de cele mai multe ori am senzația că din partea unor sindicaliști nu se dorește, care fac mult tam-tam și perdele de fum sau își doresc să fie ei vioara întâi. Ori, când ai un proiect de o asemenea anvergură, trebuie să știi când să taci”, a afirmat parlamentarul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *