Tableta lu’ Matei

Despre încă un an pierdut

Îmi propusesem ca măcar la început de an să scriu aici despre lucrurile remarcabile din acest județ, pe principiul colindelor, adică ”să fiu mai bun”, chiar și după Crăciun! După o scurtă retrospectivă a anului care tocmai s-a încheiat, mi-am dat seama că risc să nu scriu nimic. Spuneți-mi dumneavoastră un lucru remarcabil înfăptuit în Gorj, în 2022, și eu mă declar senil.

A fost un an pierdut, prea departe de cel în care poporul votează, așa că nu s-a întâmplat nimic. Observ o obsesie pentru CEO mai ales din partea politicienilor, dar și a așa zișilor lideri de sindicat, iar subiectul e ținut aprins de presă. Fie că e vorba de epopeea pensionării salariaților sau de numiri în funcții, toată lumea își dă cu părerea, pe Facebook, ori prin presa copy-paste.

Și 2023 va fi la fel, adică un an pierdut! Poate pe final să înceapă ceva lucrări, care să continue în anul electoral următor. Chestia cu asfaltul, șanțurile, apa, canalizarea, investitorii și locurile de muncă, încă mai aduce voturi, așa că, până la mărețele realizări mai e de așteptat.

Ce m-a frapat la început de an este modul cum a tratat justiția cazul primarelui șpagaStan! Adică la Gorj îi este menținută măsura controlului judiciar și interdicția de a exercita atribuțiile de primar, plus că i s-a impus să nu ia legătura cu martorii, majoritatea angajați ai primăriei, însă Curtea de Apel Craiova îi dă voie să meargă la primărie. Bine, tot Curtea l-a scăpat și de arest și l-a plasat în arest la domiciliu, în urmă cu câteva luni. Știam că la Curtea de Apel Craiova se poate întâmpla orice, adică absolut orice, așa că nu mă mai surprinde nimic.

Poate doar presa….Mă întreb, dacă n-ar mai muri oameni, din ce și-ar face unii ”știrile”? Chiar nu vreau să devin nici macabru și nici cinic, dar îi văd pe unii lucrători la siteuri cum stau în fața calculatorului și ”vânează” morți pe Facebook.

Cel mai mult îmi plac conturile false care distribuie, zilnic, așa zise știri de pe același site. Evident, fiecare cont de ăsta care are foto la profil o ”gagică bună”, care generează dileme în rândul cititorilor: aia e ceva ziarizdă sau escortă?

Știrea serii de luni: Ninge la Rânca! Senzațional! Da, e ceva anormal, că în ianuarie, la peste 1.400 de metri, așteptam 30 de grade, nu ninsoare! Oricum nu înțeleg de ce toate televiziunile centrale dau imagini de la Rânca de fiecare dată când ninge, când e viscol, când plouă, când ies drumarii să deszăpezească, etc., de zici că și-au făcut toate punct de lucru acolo și au corespondenți detașați pe sezon!

Dar, mvai, câteva hoteluri și restaurant au fost închise, la Rânca, zilele trecute, de către inspectorii OPC, din cauza jegului și alte nasoale. N-a apărut nimic pentru că ANPC n-a comunicat nimic.

Totuși e ceva de remarcat, anul trecut: apariția sectei civicarilor frustrați! Un fel de moartea pasiunii la Spitalul 9! Indivizii ăștia și simpatizanții lor par a fi adepți ai hedonismului de tip nou, predominați de stări maniacale pentru care nici șamanii n-au găsit leac.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *