Eveniment

Deținutul Novacovschi, condamnat la 20 de ani pentru omorârea unui spaniol, își cere eliberarea din Penitenciarul Târgu Jiu

Ionuț Vergil Novacovschi, deținut acum în Penitenciarul Târgu Jiu, și Stelian Angel Voicu, au fost condamnați în 2010 pentru uciderea lui Manuel de la Torre, proprietarul unui bar din Valdepeñas (Ciudad Real).

Curtea Provincială din Ciudad Real i-a condamnat pe doi români la executarea unei pedepse cu închisoarea pentru o perioadă de 20 de ani din cauza unei fapte pe care au săvârșit-o în 2007 în localitatea Valdepeñas. Din pedeapsă, Novacovschi a făcut doar jumătate iar în aprilie a cerut eliberarea condiționată. Solicitarea i-a fost respinsă de Judecătoria Târgu Jiu că inadmisibilă, iar acesta a contestat sentința la Tribunalul Gorj. Contestația se va judeca abia pe 21 octombrie.

Reamintim că Ionuț Vergil Navacovschi și Stelian Angel Voicu, ambii, atunci, în vârstă de 30 de ani, au primit câte 15 ani de închisoare pentru uciderea lui Manuel de la Torre (49 de ani) – proprietarul barului „Casa Manuel” din Valdepeñas – și câte 5 ani pentru jaf deosebit de grav, anunța, cu 11 ani în urmă, „Lanza digital”. Întâmplarea s-a petrecut la 22 mai 2007. Atunci, cei doi români l-au jefuit și bătut violent pe Manuel de la Torre. Spaniolul a fost lovit la cap cu o bară de fier, care i-a provocat niște răni grave, el decedând 14 zile mai târziu.

Sentința le-a absolvit de vinovăție pe alte șapte persoane care fuseseră acuzate în acest caz și anume: columbianul Lucas Felipe Cano și iubita sa, Nicoleta Cireașă; frații Viorel și Telu Oprea și iubita acestuia din urmă, Valeria Lăbușcă; Daniel Felix Strâmbeanu și iubita sa, Elena Buruiană. Curtea Provincială a considerat că nu există probe pentru condamnarea acestor persoane.

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button