Eveniment

Dezamăgitor! Lacul Zăstrana de Miculești a dispărut sub tone de steril

În timp ce autoritățile de mediu sunt îngenuncheate de interesele financiare, întorcând capul în cealaltă direcție când vine vorba despre protejarea frumuseților acestui județ, lacul Zăstrana de la Miculești dispărea de pe fata pământului. În doar câteva luni, SC DEVEMICAT SRL, firma unui cunoscut afacerist din Motru, a îngropat sub tone de steril acel paradis piscicol. A fost mai importantă depozitarea sterilului din cariera privată în lac, considerat o simplă gaură, decât frumusețea locului și faptul că lacul era un loc viu care nu își merită distrugerea.
Lucrările au fost oprite la un moment dat de Gardă de Mediu Gorj dar și fost reluate. În câteva luni, lacul a dispărut din teren, iar acum este doar o mare de steril pe care circuli nestingherit.

Reamintim că lacul Zăstrana de la Miculești, cu o vechime de peste patru decenii, s-a format în urma exploatărilor miniere din zonă. Terenul respectiv, potrivit localnicilor, are, în prezent, zeci de proprietari, persoane fizice, din zona respectivă, oameni care nu au reușit să intre însă în posesia actelor de proprietate, autoritatea locală fiind părtașă în problema respectivă.Pe acest lucru au mizat și autoritățile locale care au permis ca lacul să ajungă groapa de gunoi a firmelor private care fac exploatare de lignit în zona respectivă.

Lacul a rămas doar o amintire pentru cei care cred că banii nu au miros pentru autoritățile care au închis ochii la distrugerea acelui loc paradisiac din comună Slivilești.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button