Actualitate

Directorii școlilor din Gorj vor transmite inspectoratului numele profesorilor care nu fac școală online

Directorii de şcoli au obligaţia să transmită la inspectorate numele profesorilor care nu fac ore online conform unui Ordin de Ministru.
În acest fel, Ministerul Educaţiei completează legislaţia privind învăţământul online.
Reprezentanţii asociaţiilor de părinţi spun că măsura este benefică, dar că directorii de şcoli au la dispoziţie şi alte soluţii. Iulian Cristache, preşedintele Feraţiei Federaţiei Naţionale a Asociaţiei de Părinţi:
„Ideea este bună numai în momentul când directorul nu găsește o soluție să convingă un profesor să intre în online. Astfel nu este nevoie de acest lucru, pentru că ar trebui ca toate aceste dispute să fie soluționate la nivelul consiliului profesoral sau la nivelul consiliului de administrație.”
Rapoartele ar putea să evidenţieze şi motivele pentru care anumiţi profesori nu şi-au ţinut orele online.
Elevii care participă la cursurile online fără a avea camera video pornită nu pot să primească absenţă. Însă, există totuşi o condiţie: aceea ca elevul să comunice cu profesorul şi să participe la oră. Regula este prevăzută într-un Ordin de Ministru care a intrat în vigoare în urmă cu câteva zile.
Nu în ultimul rând, dacă un elev nu poate participa la o oră de curs din cauza unor probleme tehnice, (lipsa temporară internetului, de pildă) absenţa se poate motiva în baza unei cereri scrise din partea părintelui.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *