Ultima oră

Directorul societății de termoficare din Mangalia, reținut pentru trafic de influență

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 9 iulie, a lui Doru Colgiu, director al SC Goldterm SA.

În ordonanța procurorilor se arată că directorul societății aflate în subordinea Consiliului Local Mangalia ar fi primi8t 15.000 de euro pentru a-și trafica influența.

”La sfârșitul lunii iunie – începutul lunii iulie 2024, inculpatul Colgiu Doru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins, printr-un intermediar, de la un om de afaceri suma de 15.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra funcționarilor publici din cadrul Primăriei Municipiului Mangalia și Poliției Locale Mangalia și că-i va determina pe aceștia să permită ca societatea omului de afaceri să-și desfășoare activitatea în continuare, fără autorizație de funcționare. În contextul menționat mai sus, la data de 09 iulie 2024, inculpatul ar fi primit suma de 60.000 lei din banii pretinși inițial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, precizează DNA.

Cu ocazia efectuării unei percheziții la domiciliul lui Colgiu au fost identificate și ridicate sumele de 166.740 lei, 17.800 euro și 1.000 de dolari.

 

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *