Actualitate

Disputa dintre gorjeanul Cuzin Toma şi CREDIDAM, continuă

Actorul gorjean Cuzin Toma continuă lupta cu asociaţia CREDIDAM, Acesta vrea să afle cu orice preţ formula de calcul din care reies sumele datorate artiştilor pentru care CREDIDAM deţine drepturi de autor.

Disputa dintre gorjeanul Cuzin Toma şi CREDIDAM este una veche, actorul fiind implicat într-un scandal cu asociaţia de câţiva ani. În 2017, Toma a transmis live pe Facebook din noul sediu al CREDIDAM, unde s-a iscat un adevărat scandal, potrivit Adevărul. Marţi, Cuzin Toma a publicat un mesaj pe Facebook, în care atacă din nou CREDIDAM, spunând că directorul companiei îşi face hoteluri şi vile pe banii artiştilor şi decontează vacanţe de lux, în valoare de milioane de euro.

„70 de filme. Cinema. 50 de piese de teatru. Teatru radiofonic 1 spectacol. Spoturi publicitare…nu mai ştiu câte. Trei seriale tv. Şi de 9 ani serialul Las fierbinţi. Am participat la nenumărate festivaluri naţionale şi internaţionale de film şi de teatru. Am luat cu filmul Aferim! Premiu la Berlin, premiu la Cannes cu filmul Comoara. Şi alte premii. Şi toate astea doar din 2002. Fac apel pe aceasta cale către Instanţa Curţii de Apel Bucureşti, să nu favorizeze hoţia. Să nu se lase intimidată de către Credidam şi hoţii care conduc această asociaţie care ar trebui să protejeze drepturile artiştilor nu să le fure.
Să se facă publica Formula de Calcul. Pe româneşte cum calculează hoţii din “ciordidam” banii artiştilor???
Sunt Cuzin Toma şi voi lupta pentru drepturile mele şi ale artiştilor toată viaţa mea.În timp ce artişti nu-şi pot plăti chiria Nea’ Ştefan don’ Di’Rect’Or “ciordidam” îşi face hoteluri vile pe banii lor şi decontează cămăşi de noapte, “scutece” şi vacanţe de lux de milioane de Euro. Daţi share. Daţi share. Daca eu pot poţi şi tu”, a anun’at pe pagina de socializare artistul gorjean, Cuzin Toma.

Toma Cuzin nu mai este membru CREDIDAM din data de 22 septembrie 2015, după ce a fost exclus printr-o decizie a Consiliului Director şi menţinută de instanţele de judecată, respectiv Tribunalul Bucureşti, care a hotărât ca cei de la CREDIDAM să îi achite lui Cuzin Toma remuneraţii încasate în numele acestuia în valoare de 2.025.000 lei plus penalităţi în valoare de 3.500 de lei.

CREDIDAM este o asociaţie non-profit, înfiinţată în 1996. Scopul ei este de a colecta şi repartiza banii cuveniţi artiştilor interpreţi români şi străini, bani proveniţi din difuzarea înregistrărilor comerciale, între alţii, de posturile TV şi radio, operatorii de cablu, cinematografe, hoteluri, restaurante şi organizatori de evenimente.

Tag-uri

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close