Actualitate

Doar 213 hectare de pădure, intabulate în Gorj

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a înregistrat în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară peste 263.000 de hectare de pădure, proprietate publică a statului român. Lucrările s-au desfăşurat în cadrul Programului naţional de cadastru şi carte funciară. Cadastrarea terenurilor forestiere în Gorj nu este de podium.

ANCPI, instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a înregistrat în evidenţele de cadastru şi carte funciară 263.515 de hectare de pădure. Cele 12.199 de imobile au fost intabulate sau înscrise provizoriu în proprietatea publică a statului român. Suprafeţele respective sunt administrate de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva.
Judeţele care au intabulat cele mai mari suprafeţe de pădure, proprietate publică a statului, sunt Tulcea – 75.397 de hectare, Suceava – 37.861 de hectare şi Hunedoara – 12.305 de hectare. Cele mai mici suprafeţe forestiere, proprietate publică a statului, au fost intabulate în Bucureşti – 6 hectare, judeţul Covasna – 280 de hectare şi judeţul Botoşani – 473 de hectare.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *