Dezvăluiri

Document: Fostul secretar de stat de la Ministerul Energiei, promovat de ALDE, cercetat de ANI

Marius Dumitrașcu, fost secretar general al ALDE Gorj, ajuns secretar de stat în Ministerul Energiei anul trecut, asta pentru o scurtă perioadă de timp, promovat președinte al Consiliului de Supraveghere, funcție din care și-a dat demisia, este cercetat, în prezent, de Agenția Națională de Integritate. De altfel, se spunea încă de atunci că Marius Dumitrașcu ar fi fost incompatibil și nu a primit girul Guvernului pentru a ocupa și postul de membru al Consiliului de Supraveghere al CEO. Acum ANI a comunicat că există, de altfel, un dosar în cercetare pe numele fostului secretar de stat de la Gorj.

Numirea lui Dumitrașcu la Ministerul Energiei, anul trecut, a fost una controversată, aceasta făcându-se pe filieră ALDE dar, fără entuziasmul PSD Gorj. Mai exact, Dumitrașcu ajunge secretar de stat în iunie 2019, decizia fiind semnată de Viorica Dăncilă, premier la acea vreme. ALDE îl îndepărtase din funcție pe Robert Tudorache asta pentru scorul slab obţinut de ALDE Argeș la alegerile europarlamentare, unde Iulian Tudorache era şeful organizației. În locul său a fost numit Marius Dumitrașcu. Organizația ALDE de la Gorj a anunțat atunci, cu surle și trâmbițe, promovarea astfel: “Ca urmare a rezultatului obţinut de ALDE Gorj la alegerile europarlamentare din 26 mai, conducerea organizaţiei a făcut mai multe propuneri pentru funcţii guvernamentale, la diferite niveluri. Astăzi, propunerea noastră pentru o funcţie de secretar de stat în Ministerul Energiei, Marius Dumitraşcu, a fost concretizată, numirea fiind publicată în Monitorul Oficial. Conducerea ALDE Gorj îşi reafirmă obiectivul de a promova în funcții profesionişti care să reprezinte cu demnitate Gorjul şi să poată face performanță în favoarea gorjenilor“.

Dumitrașcu a fost apoi nominalizat pentru poziția de membru în Consiliul de Supraveghere al companiei. La începutul lunii iulie, acționarii au înlocuit, de altfel, cinci din cei șapte membri ai Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia. Noii supraveghetori, aleși de acționari, au fost: Marius Dumitrașcu (Secretar de Stat Ministerul Energiei), Cristian Eugen Radu (a mai făcut parte din CS CE Oltenia), Gheorghe Știrbu (fost director general al subsidiarei românești a companiei franceze Egis), Carmen Gabriela Popa (antreprenor) și Marius Mănescu (inginer șef Oficiul de Cadastru Gorj).

Apoi, Dumitrașcu a anunțat că va candida pentru funcția de președinte al Consiliului de Supraveghere. Funcție pe care o obține dar la care renunță după scurt timp. Acestuia i se transferaseră și atribuțiile cu privire la energia produsă pe bază de cărbune, însă s-a revenit asupra acestei decizii după intervenția conducerii PSD Gorj.
Deși mandatul său se termină în septembrie, Dumitrașcu se alege cu o sesizare la ANI pe motiv că a fost președinte al CS și secretar de stat în același timp. Sesizare este făcută de Nicu Bunoaica, lider de sindicat în CEO, care a și anunțat că reclamația sa nu a rămas fără efect, dovadă fiind că în prezent, conform răspunsului primit de acesta de la ANI, Dumitrașcu este cercetat pentru incompatibilitate. Marius Dumitrașcu deține o firmă de transport internațional.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button