Actualitate

Doi bărbați reținuți și peste 190.000 de euro confiscați în urma unor percheziţii

Două persoane au fost reținute, vineri, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă și complicitate la infracțiunea de contrabandă. Cei doi bărbați au fost încătușați, în urma unor percheziții efectuate pe raza județului Mehedinți. În urma descinderilor, polițiștii aflați sub coordonarea unui procuror DIICOT au confiscat peste 110.000 de pachete de țigări fără timbru de marcaj.

„În cauză s-a stabilit că, în perioada martie 2020 – mai 2020, inculpații D.M. și C.N., împreună cu un alt cetățean sârb, s-au constituit într-un grup infracțional organizat, ce avea ca scop săvârșirea unor infracțiuni de contrabandă. În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că cetățeanul sârb procura țigările de contrabandă de pe teritoriul Serbiei, iar pentru introducerea acestora în România era folosit un autovehicul tip 《camion》 condus de către inculpatul C.N.. La grupul infracțional organizat au aderat și lucrători vamali din punctele de trecere a frontierei, atât din Serbia cât şi din România, care aveau rolul de a asigura trecerea în condiții de siguranță a tirului încărcat cu țigări de contrabandă. După introducerea țigărilor în România, acestea erau preluate de inculpatul D.M., care se asigura că nu există filtre ale poliției şi autovehiculul încărcat cu țigări poate circula fără a fi oprit pentru eventuale controale, dirijând totodată șoferul autovehiculului către locul de depozitare aflat în apropierea orașului Drobeta Turnu Severin, de unde țigările erau vândute către alți membrii grupării infracționale ce se ocupau cu comercializarea lor 《en detail》”, se precizează într-un comunicat al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Joi, procurorii din cadrul Biroului Teritorial Mehedinți, ofițeri de poliție judiciară și polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți au efectuat opt percheziţii. „În urma perchezițiilor au fost ridicate 110.697 pachete de ţigări, provenind din contrabandă și două pachete din plastic în care erau 190.835 de euro și 10.000 de lei, ce urmau a fi date de către inculpatul D.M., în schimbul țigărilor”, se mai precizează în comunicatul de presă.
Vineri, cei doi inculpați au fost prezentați Tribunalului Mehedinți, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *