SocialUltima oră

Două evenimente culturale au loc în acest weekend la Florești și Țânțăreni

Consiliul Local/Primăria Comunei Țânțăreni, Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Biblioteca Județeană ” Christian Tell” Gorj, Școala Populară de Artă Târgu Jiu, în parteneriat cu Școala Gimnazială Țânțăreni și Biblioteca Comunală Țânțăreni organizează în data de 19 iunie 2022, la Florești, Țânțăreni, două evenimente culturale închinate împlinirii a 133 de ani de la intrarea în eternitate a lui Mihai Eminescu, cel care în vara lui 1878, în Floreștii Gorjului, a făcut un popas de aproape 3 luni.

Primul eveniment este cea de-a XIV-a ediție a FESTIVALULUI – CONCURS INTERJUDEȚEAN DE POEZIE ȘI CREAȚIE PLASTICĂ ”FREAMĂT DE CODRU”

,,Eminescu este tot ce are sufletul nostru mai curat si mai nins”, afirma Nichita Stănescu, creând astfel o punte între zariștea sufletului și cea a limbii române.

Festivalul – Concurs de Poezie si Creație artistico-plastică “Freamăt de codru ”, se adresează elevilor (gimnaziu), preșcolarilor, cadrelor didactice din liceele, şcolile, grădiniţele, ONG-urile / Centrele culturale / Palatele si Cluburile Copiilor din județele Gorj și Dolj care au preocupări literare și artistice, dorind să-și prezinte creațiile într-o competiție.
Lucrările sunt așteptate până pe data de 17 iunie 2022.
Locul desfăşurării: Muzeul ”Mihai Eminescu”- com.Țânțăreni, sat.Florești, jud.Gorj.
În aceeași zi, 19 iunie 2022, se organizează tot la Țânțăreni, FESTIVALUL – CONCURS AL ROMANȚEI, CÂNTECULUI ȘI DANSULUI POPULAR „SARA PE DEAL” EDIŢIA a XII-a, CU PARTICIPARE NAŢIONALĂ.
Probele Festivalului – concurs:
– solişti de romanţă;
– solişti vocali de muzică populară;
– dans popular tradiţional/dans folcloric coregrafic.

Programul acestei acțiuni
-12.00-13.30 – primirea invitaţilor la ȘCOALA GIMNAZIALĂ FLOREŞTI, COMUNA ŢÂNŢĂRENI, JUDEŢUL GORJ şi deplasarea, în paradă, a tuturor participanţilor la Muzeul „Mihai Eminescu”, Parcul „Mihai Eminescu”, Căminul Cultural FLOREŞTI, unde se va desfăşura concursul.
De preferat ca participanţii să se prezinte cu banner sau pancarta care-i reprezintă.
14.00-14.30 – alocuţiuni ale reprezentanţilor C.J, Comunitate locală etc.
14.30-17.00- desfăşurarea festivalului-concurs (deliberarea juriului, acordarea premiilor)

Premiile sunt acordate de către Consiliul local și Primăria Țânțăreni și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button