Ultima oră

Două grupuri de la Rovinari și Turceni vor fi închise. Bogdan Chirieac: Cineva s-a angajat întâi să taie apoi să construiască.


Grupurile Turceni și Rovinari vor fi închise, a anunțat Guvernul. În caz contrar, ţara noastră ar rămâne fără 700 de milioane de euro din totalul de 3,2 miliarde de euro, veniţi de la Comisia Europeană. Analistul politic Bogdan Chirieac lansează un avertisment, criticând angajamentul României.
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, în direct, la România TV: „Să închizi centrale producătoare de energie electrică în octombrie, în prag de iarnă… PNRR-ul dă şi bani ca să se înlocuiască aceste centrale, că nu ne vrea răul Uniunea Europeană, cu alte surse de energie regenerabilă, verde, de care vreţi dumneavoastră… Acum, ce să facem, dacă cineva s-a angajat întâi să taie şi apoi să construiască? Se construieşte în ani de zile. Vedeţi că SNR-urile astea, reactoarele nucleare modulare, mici, de la care avem mari aşteptări nu vin mâine, să ştiţi! Înţeleg că s-a extins intervalul… 2027-2028. Trebuie acreditate în Statele Unite. Deci nu e uşor! Că acolo, la Turceni şi Rovinari, vor să pună SNR-uri, reactoare nucleare mici. Eu nu-mi imaginez că un Guvern responsabil opreşte Turceni şi Rovinari. Intră România în blackout!”.

”Dacă ne taie PNRR-ul, cu atât mai bine, că nu mai trebuie să umblăm la pensiile speciale! Că dacă nu rezolvăm pensiile speciale, se taie PNRR-ul, tranşa a doua” a mai spus, ironic, analistul politic.

Marcel Boloş, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, susţine că închiderea discutată ar putea crea dezechilibre majore pe piaţa de energie din România şi tocmai de aceea trebuie făcută o analiză riguroasă în acest sens. Surse guvernamentale spun însă că angajații acestor centrale nu îşi vor pierde locurile de muncă. La Complexul Energetic Oltenia lucrează aproximativ 11.000 de români. Sursa. dcnews.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *