Ultima oră

Două „tămăduitoare” au făcut aproape 100.000 de euro în doar câteva luni

Două femei care se prezentau drept tămăduitoare şi clarvăzătoare, şi care îşi racolau clienţii pe internet, sunt cercetate pentru înşelăciune.

 

Femeile ar fi reuşit să obţină 95.000 de euro pretinzând că prestează servicii precum „vindecare energetică” sau „dezlegări de farmece”.

Dosarul în care cele două femei sunt cercetate pentru înşelăciune este instrumentat de poliţiştii din Satu Mare, după ce mai multe persoane au reclamat că au fost înşelate de cele două femei, una din Galaţi, cealaltă din Prahova.

„În perioada octombrie 2023 – mai a.c., două persoane cercetate, domiciliate în judeţele Galaţi şi Prahova, care s-ar fi prezentat în mediul on-line ca tămăduitoare şi clarvăzătoare, ar fi indus în eroare mai multe persoane vătămate, efectuând ritualuri spirituale, dezlegări de farmece, vindecare energetică, citire în cărţi de tarot şi alte servicii, în schimbul unor sume de bani, fiind cauzat un prejudiciu estimat la 95.000 de euro”, informează, marţi, Poliţia Satu Mare.

Femeile făceau „ritualuri spirituale, dezlegări de farmece, vindecare energetică”
Luni, poliţiştii din Satu Mare, Prahova şi Galaţi au făcut patru percheziţii în municipiile Ploieşti şi Galaţi, la locuinţele celor două, unde au descoperit şi ridicat 24.840 de euro, 8.600 de lei, patru telefoane mobile, un laptop, o macetă, mai multe carduri bancare şi obiecte folosite pentru inducerea în eroare a persoanelor vătămate respectiv cărţi de tarot, sau diverse obiecte de cult.

Femeia din Galaţi, care are 23 de ani, a fost reţinută.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *