Dezvăluiri

DOVADA! Frăția masonilor Ciuclea&Popa! Supercom, favorită să câștige contractul de salubritate de 32 de milioane de euro, în Gorj!

Compania Supercom SA, cu afaceri de 44 de milioane de euro, deținută de familia fostului senator PSD Ilie Ionel Ciuclea, ”eminent nobil cavaler” în Masonerie, este favorită să câștige contractul de salubritate scos la licitație de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Serviciilor Publice de Salubrizare (ADIS) Gorj. Contractul de 31,5 milioane de euro urmează să fie atribuit luna viitoare, însă Supercom are deja grafice pentru colectarea gunoiului menajer până la finele anului, în baza contractelor încheiate cu 44 de comune și orașe ale județului Gorj, ceea ce demonstrează că societatea se bazează nu doar pe alinierea planetelor, ci și pe baza ”frăției” pe care o are cu ADIS Gorj.

În urmă cu doi ani…

… conducerea Serviciului Județean pentru Gestionarea Deșeurilor și Activităților de Salubrizare din cadrul Consiliului Județean Gorj a fost preluată de Luis Popa, fost director în cadrul grupului de firme Polaris, actual consilier local PSD.

Chiar din acel an, Supercom SA s-a impus pe piața serviciilor de salubritate din județ, în detrimentul Polaris, care deține și depozitul de gunoi de la Tg-Jiu, și în condițiile în care existau mai mulți operatori zonali la care, ca prin minune, au renunțat, rând pe rând, mai mult de jumătate dintre primăriile din Gorj.

În prezent, Supercom SA prestează servicii de ridicare a deșeurilor în 44 de comune și orașe ale Gorjului, adică în 65% din localitățile din județ.

În tot acest timp, în toate ieșirile publice și nu numai, Luis Popa s-a comportat ca un reprezentant al Supercom și nu ca șef al unui serviciu public din cadrul Consiliului Județean.
Primarul comunei Drăguțești, Dumitru Ion Popescu, a declarat că ”un reprezentant de la Consiliul Județean și unul de la Supercom au venit să mărim prețul la gunoi, că ei nu mai pot să ridice gunoiul. Își permite un domn, care este reprezentantul Consiliului Județean (Luis Popa – n.r.) să vină să-mi spună că n-am mers la domnul prefect. Ca să ce? Să pun eu presiune pe domnul prefect să dea drumul la groapa de gunoi?”.

De altfel, comuna Drăguțești a încheiat contract cu Supercom, pentru colectarea deșeurilor, chiar luna trecută, și cu toate că era demarată procedura de licitație pentru „Delegarea gestiunii activității de colectare și transport a deșeurilor municipale”, societatea a elaborat un grafic de colectare până la finalul anului.

Aceeași situație e și în comuna Scoarța, dar și în toate celelalte localități din Gorj: Supercom e sigură de câștigarea contractului și are grafice de colectare până la finalul acestui an.

Luis Popa a afirmat că nu știe despre aceste grafice, însă este posibil să se fi luat în calcul faptul că procedura de atribuire se poate întinde pe mai multe luni, din cauza unor eventuale contestații.

”Ofertele se depun până pe 10 mai și se deschid pe data de 25 ale aceleiași luni. Este foarte posibil să ne trezim cu contestații, iar procedura de atribuire se poate întinde și până la un an dacă se ajunge în instanță, de aceea cred că s-a luat în calcul un termen mai lung pentru colectare. Oricum, e de la sine înțeles că acele grafice pică, în condițiile în care un alt operator câștigă licitația”, a declarat Popa.

Contract de aproape 32 milioane de euro

După mai bine de doi ani de când Supercom SA colectează gunoaiele și banii gorjenilor, fără nicio licitație, ADIS a organizat procedura de atribuire a serviciilor de salubritate în cele 44 de comune și orașe din Gorj. Valoarea estimată a contractului multianual este de 157.170.541de lei, adică aproximativ 31,5 milioane de euro.

Popa&Ciuclea salută Orientul

Supercom SA este controlată de Ilie Ionel Ciuclea, fost senator PSD, ”eminent nobil cavaler” în Masonerie, cu afaceri de 44 de milioane de euro, potrivit datelor furnizate de Ministerul Finanțelor.

De altfel, există speculații că frăția masonică dintre Luis Popa, și el membru al unei Loji masonice, și milionarul mason Ilie Ciuclea, a făcut ca Supercom SA să pătrundă pe piața serviciilor de salubritate din Gorj și să aibă o asemenea expansiune.

În cei doi ani de când funcționează în Gorj, compania a avut timp suficient să-și achiziționeze autovehicule și echipamente, astfel încât să fie favorită la câștigarea licitației.
La finele anului trecut, Supercom SA a câștigat un contract de 74,5 milioane de lei pentru salubrizarea și deszăpezirea a jumătate din străzile orașului Cluj-Napoca, iar în Sectorul 2 al capitalei firma are contract de exclusivitate pentru serviciile de salubritate din 1999, la care au fost încheiate 62 de acte adiționale.

Articole asemănătoare:

Un comentariu

  1. Problemele gropii de gunoi de la Tg Jiu cu Garda de Mediu si APM Gorj vor disparea odata cu acceptarea de catre Polaris a ofertei de cumparare de la Ciuclea& Popa. Din acel moment groapa va mirosi din nou a parfum. Parfum de mita si spaga la Popa. Popa are nume predestinat, a dus la groapa si pe Polaris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button