Politică

Drumul expres Craiova- Târgu-Jiu. DEPUTAT: Să treacă pe lângă Târgu-Cărbunești

Primari din mai multe zone ale județului speră ca localitățile lor să fie în apropierea drumului de mare viteză care va ajuta și mai mult la dezvoltarea comunităților locale.

Deputatul PSD, Mihai Weber, care a spus mereu că drumul expres este proiectul său de suflet, spune că ar fi bine ca traseul să fie în apropierea orașului Târgu-Cărbunești. Marți, la Prefectura Gorj, reprezentanții firmei care face proiectarea au avut programată o întâlnire cu primarii și șefii de la Drumuri pentru a stabili traseul viitoarei șosele de mare viteză. “Mă bucur că, după atâtea insistențe, acest proiect, considerat de mine ca fiind un proiect de suflet, se concretizează. Este o certitudine faptul că se va realiza acest drum expres. Nu mă voi opri aici, voi milita ca să avem legătura către autostrada din Vest , respectiv un drum Târgu Jiu- Petroșani-Hațeg- autostrada din Vest. În ceea ce privește traseul, se va alege varianta ce corespunde din punct de vedere a costurilor, a oportunității. Este o discuție ce se va purta cu toate UAT-urile din Gorj, ca să nu avem surprize. Firma care a câștigat licitația va alege varianta. Personal, aș vrea ca drumul să ajungă prin zona Târgu-Cărbunești, pentru că, astfel, se creează cât mai multe bretele de legătură între acest drum de mare viteză și localitățile Gorjului”, spune Mihai Weber.

„Are finanțarea asigurată”

Deputatul Mihai Weber reafirmă că drumul expres Craiova-Târgu are asigurată finanțarea, așa că nu vor fi probleme din punct de vedere financiar cu realizarea acestei investiții.“ O parte din finanțare trebuie atrasă din fonduri europene. Dacă ar fi trebuit realizată investiția doar cu bani din bugetul național, atunci ne-am fi pus semne de întrebare în ceea ce privește realizarea proiectului”, a mai spus parlamentarul social-democrat. Drumul expres Craiova- Târgu-Jiu este considerat de deputatul Mihai Weber singura alternativă la activitatea de minerit, ce va fi închisă în următorii ani, Gorjul fiind nevoit să facă tranziția spre energia verde. “Este elementul obligatoriu pentru a ne dezvolta ca județ”, a conchis deputatul.

Articole asemănătoare:

Un comentariu

  1. Sa treaca pe axa Turceni, Rovinari Targu jiu pentru ca mineritul va disparea si comunitatile mai conpacte de aici vor favoriza creerea investitiilor si o viata economica viabila a judetului. Mai e necesara o axa rapida de la Severin , la Tg jiu spre Valcea , axa care v-a avea rol economic si turistic pentru zona de nord a judetului inclusiv a zonei Novaci, Ranca. Asa ca domnule Weber , dvs. gresiti ca optiune sau aveti interese personale in ceeace sustineti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button