Dezvăluiri

Efectul USR! Asistentul din „ambulanța morții”, propus în conducerea SAJ!

Raportul de control al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) la Serviciul de Ambulanță Județean Gorj a devenit o maculatură penibilă, la două luni și jumătate de la moartea lui Adrian Dobrin, fostul șef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Gorj, decedat în timp ce era transferat de la Tg-Jiu spre o unitate medicală din București, după ce ventilatorul de oxigen al ambulanței care-l transporta n-a mai funcționat. După managerul interimar Traian Claudiu Constantinescu, garantat în funcție de președintele USR Gorj, deputatul Radu Miruță, deși trebuia declanșată cercetarea disciplinară împotriva sa și transmiterea la DSU a rezultatului și, eventual, a sancțiunilor aplicate, în Comitetul Director al Serviciului de Ambulanță Județean Gorj a fost propus asistentul Cristinel Popescu, cel care a făcut parte din echipajul de pe ambulanța care l-a transportat spre moarte pe Adrian Dobrin.

Marioneta…

… deputatului Miruță impusă în fruntea SAJ Gorj a solicitat avizul Ministerului Sănătății pentru numirea membrilor în Comitetul Director al instituției.

Pentru funția de asistent șef a fost propus Cristinel Popescu, asistentul medical care a făcut parte din echipajul care l-a transportat pe Adrian Dobrin, pe 6 martie a.c., de la Tg-Jiu la Rm-Vîlcea, unde șeful din DSP Gorj a murit.

Potrivit raportului de control al DSU, în timpul transportului lui Adrian Dobrin, ventilatorul de oxigen din dotarea ambulanței ”a emis alarme repetate cu privire la descărcarea acumulatorului”, iar, șeful din DSP a fost ventilat cu ajutorul balonului și a măștii CRAP cu oxigen atașat la balon, până la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Râmnicu-Vîlcea.

În timp ce Dobrin era în UPU, echipajul medical de pe ambulanță a mers la SAJ Rm-Vîlcea pentru remedierea problemei, iar ulterior, asistentul medical Cristinel Popescu a precizat că ”a verificat ventilatorul în priza de sus a monitorului, constatând că încarcă”.

Cel mai grav aspect…

… evidențiat în raportul de control al DSU, pe lângă improvizațiile la cablul de alimentare al ventilatorului de oxigen, estea cela că ”echipajul medical care a utilizat ambulanța în referință nu avea cunoștință de existența unui al doilea cablu în dotarea ambulanței, care putea fi conectat la priza de 220 V din ambulanță, găsit în timpul inspecției în interiorul cabinei medicale a ambulanței (sigilat/nefolosit)”.

Cu alte cuvinte, asistentul Cristinel Popescu habar nu a avut că în dotarea ambulanței se găsea un cablu nou de alimentare a ventilatorului de oxigen, care putea oricând să fie folosit, adică să-l înlocuiască pe cel care a determinat nefuncționarea aparatului vital pentru Dobrin.

Mai mult, acea ambulanță cu care a fost transportat șeful din DSP nu fusese dezinfectată în ultimele patru zile. În jurnalul de bord al ambulanței rubrica ”momentul efectuării ultimei dezinfecții a cabinei medicale era consemnată în data de 02.03.2021…”, se arată în raportul DSU.

Conform aceluiași document, trimișii lui Raed Arafat au propus cercetarea disciplinară a actualului manager intermar, garantat de USR, pentru nereguli grave depistate în exercitarea atribuțiilor profesionale.

Concret, în calitatea de șef al unui echipaj medical, care a transportat un pacient din Spitalul 700 la elicopterul SMURD, pe insulița Jiului, medicul Traian Claudiu Constantinescu nu a monitorizat bolnavul, în condițiile în care acesta avea probleme cardiace grave, iar defibrilatorul ambulanței, în momentul transferului, nu era funcțional.

În raportul de control se recomandă transmiterea la DSU a rezultatului anchetei disciplinare și a sancțiunilor aplicate.

În acest context, deputatul Radu Miruță îi poate comunica, direct, ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, colega sa de partid, că medicul Constantinescu nu a mai fost cercetat disciplinar, ci propulsat ca manager interimar al SAJ Gorj, iar asistentul de pe ”ambulanța morții”, propus asistent șef al instituției, ca o sfidare maximă la adresa gorjenilor.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *