Actualitate

Elevii revin din vacanţă, iar cursurile vor continua în regim online. Ce măsuri ar trebui să respecte elevii dacă se vor întoarce în bănci după 15 mai

Cursurile școlare se reiau miercuri, urmând să se desfășoare tot în regim online și în următoarea perioadă. Comunicarea la distanţă se va face prin aplicaţia Zoom, iar pe site-ul inspectoratului există o serie de platforme care sunt recomandate părinţilor şi o serie de tutoriale. Elevii claselor a opta şi a 12-a au la dispoziţie ore de curs prin intermediul programului TELEŞCOALA, ce poate fi urmărit pe postul TVR2.

Totodată, elevii din România s-ar putea întoarce la școală din 15 mai, în cazul în care autoritățile vor decide ridicarea restricțiilor, însă vor fi impuse anumite reguli stricte, ce vor trebui respectate atât de copii, cât și de profesori.

În cazul în care elevii se vor întoarce la școală după 15 mai, aceștia vor fi nevoiți să respecte măsurile de distanțare socială, astfel că repartizarea la clasă s-ar putea face gradual.
Monica Anisie, ministrul Educației, spune că nu va fi înghețat anul școlar și se caută în continuare soluții pentru elevii aflați în an terminal.

“Privim cu încredere că în curând vom relua cursurile și că vom putea susține aceste examene naționale. Nu voi lua nicio decizie în sensul în care să existe vreo posibilitate de a fi prejudiciați în vreun fel elevii sau studenții”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button